Συνοριακός Σταθμό Προμαχώνα Σερρών: Συνελήφθησαν τρία μέλη οικογένειας, αρνούμενοι να υποβληθεί σε rapid test

Συνελήφθη πατέρας και τα δύο του παιδιά, ενώ υποβλήθηκαν τα προβλεπόμενα διοικητικά πρόστιμα, καθώς κατά την είσοδό τους στην Χώρα από το Συνοριακό Σταθμό Προμαχώνα, αρνήθηκε να υποβληθεί σε rapid test

Κρατούνται και παραπέμφθηκαν με τη δικογραφία η οποία σχηματίσθηκε σε βάρος τους, οι τρεις Έλληνες συλληφθέντες μέλη της ίδιας οικογένειας, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Σερρών, καθώς αρνήθηκαν τον υγειονομικό έλεγχο όπως προβλέπεται. Επιπλέον επιβλήθηκαν κατ’ άτομο, το προβλεπόμενο διοικητικό πρόστιμο ύψος €5000 αναφορικά με τις διατάξεις για τα μέτρα που εφαρμόζονται στον περιορισμό διάδοσης του κορωνοϊού.

Ο 67χρονος πατέρας ο γιος του 27ετών και η κόρη του 23χρόνων, συνελήφθησαν το βράδυ της Δευτέρας (18/01) στο Συνοριακό Σταθμό Προμαχώνα Σερρών, καθώς σε υπόδειξη των υγειονομικών κατά την είσοδό τους στο ελληνικό έδαφος, αρνήθηκαν να υποβληθούν σε rapid test, σε εφαρμογή του υγειονομικού πρωτοκόλλου, σε περιορισμό διασποράς του και διάδοσης του κορονοϊού. Σε βάρος των τριών, σχηματίστηκε δικογραφία για απείθεια και παραβίαση των μέτρων για την αποφυγή διασποράς του κορονοϊού.