Λέσβος: Έξωση σε οικογένειες Υπαξιωματικών (ΕΣ), για να στεγάσουν ΜΚΟ και λαθρομετανάστες

Εξωτήρια έλαβαν οικογένειες Υπαξιωματικων του ΕΣ, από το συγκρότημα Οικιών Μονίμων Υπαξιωματικών στη Μυτιλήνη, ώστε να στεγάσουν ΜΚΟ και λαθρομετανάστες.

Με απόφαση του Αναπληρωτή Υπουργού Εθνικής Άμυνας Δημήτρη Βίτσα, το Συγκρότημα Οικιών Μονίμων Υπαξιωματικών και τα δέκα διαμερίσματα στα οποία διέμεναν έξι οικογένειες (με παιδιά) μονίμων Υπαξιωματικών του Ε.Σ στη Λέσβο, έπρεπε να εκκενωθούν, ώστε να διατεθούν ως διοικητήριο hotspot, καθως ακριβώς δίπλα στις κατοικίες άρχισαν να στοιβάζονται λαθρομετανάστες και πρόσφυγες με την κατάσταση να διαμορφώνεται αφόρητη για τις οικογένειες των στρατιωτικών.
Οι οικογένειες των στελεχών του ΕΣ (11/01) που υπηρετούν στο Ανατολικό Αιγαίο- (στο 296 ΤΕ/ Μόρια στη Μυτιλήνη) ένοικοι των διαμερισμάτων του ΣΟΜΥ παρέλαβαν τη διαταγή του ΑΝΥΕΘΑ Δ.Βίτσα, να εγκαταλείψουν τα οικήματα- εντός τεσσάρων ημερών-. Το ΓΕΣ, πρότεινε στα στελέχη του, με διάθεση – απόσπαση να τοποθετηθούν σε συγκεκριμένες μονάδες που θα μπορούσαν να εξυπηρετηθούν ή να καταβληθούν από το Στρατό τα ενοίκια κάποιων μηνών, εφόσον παραμείνουν στο νησί. Τρία στελέχη μετατέθηκαν στην Αθήνα και οι υπόλοιποι βρήκαν σπίτια στη Μυτιλήνη και τα ενοίκια θα τα καταβάλλονται από το Στρατό.
Στην περιοχή έχει δημιουργηθεί και λειτουργεί, κέντρο κράτησης λαθρομεταναστών ενώ τίθεται σε λειτουργία και το hotspot.

Νάντια Αλεξίου- NantiaReport