Λέσβος: Αυτοψία Αβραμόπουλου ξενάγηση απο Μουζάλα- Γαληνό, στα προβλήματα του μεταναστευτικού

Αυτοψία στα προβλήματα που έχουν προκύψει στη Λέσβο και στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου από την εφαρμογή της Συμφωνίας Ευρωπαϊκής Ένωσης και Τουρκίας και τον εγκλωβισμό στα νησιά περισσότερων των 10.000 λαθρομεταναστών και προσφύγων.

Στη Μυτιλήνη από νωρίς το πρωί  (18/01) ο επίτροπος Μετανάστευσης, Εσωτερικών Υποθέσεων και Ιθαγένειας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, Δημήτρης Αβραμόπουλος, θα συνοδεύεται από τον Υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννη Μουζάλα, τον Φιλίπ ντε Μπροέρ διευθυντή της Διεύθυνσης ανθρωπιστικών κρίσεων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, υπεύθυνο για την χρηματοδότηση των ΜΚΟ και τον Μάρτιν Βερβέι συντονιστή της εφαρμογής της κοινής δήλωσης Ευρωπαϊκής Ένωσης και Τουρκίας.

Η επίσκεψη στη Λεσβο, κρίνεται ως ιδιαιτέρως σημαντική σε συνέχεια της απόφασης των πέντε Δημαρχων νησιών του Ανατολικού Αιγαίου, σε «κοινή γραμμή» ωστε να πιέσουν Ελλάδα και Ευρωπαϊκή Ένωση για την εφαρμογή του μέτρου της αποσυμφόρησης και τη δίκαιη κατανομή των λαιρομεταναστών, σε όλη τη χώρα αλλά και στην Ευρώπη.

Ο Δ.Αβραμόπουλος θα ταξιδέψει στη Μυτιλήνη με ελικόπτερο το οποίο θα προσγειωθεί στο στρατόπεδο της Μεραρχίας. Μαζί του θα επιστρέψουν στο νησί ο Σπύρος Γαληνός, Δήμαρχος Λέσβου και ο Μιχάλης Αγγελόπουλος, Δήμαρχος Σάμου. Ενώ στη Μυτιλήνη έχει μεταβεί και Δήμαρχος Χίου, Μανόλης Βουρνούς.

Κατά την επίσκεψη του στη Λέσβο ο Ευρωπαίος Επιτροπος Μετανάστευσης, Δημήτρης Αβραμόπουλος θα επισκεφθεί τους καταυλισμούς στη Μόρια και στον Καρά Τεπέ.

Με το πέρας της αυτοψίας στους χώρους Κράτησης και στο νησι, θα ακολουθήσει σύσκεψη με τη συμμετοχή των Δημάρχων και λίγο πριν αναχωρήσουν για την Αθήνα και πάλι με το ελικόπτερο, ο Δ.Αβραμόπουλος θα παραχωρήσει δηλώσεις.