Λέρος: Λαθρομετανάστες “άδειασαν” το Κέντρο Υγείας

Ανακοίνωση για τις κλοπές εξέδωσε η Διοίκηση στις αποθήκες του Κέντρου Υγείας του νησιού

Καταγγελία για το πλιάτσικο του Κέντρου Υγείας από λαθρομετανάστες, έκλεψαν από αναπηρικά καρότσια μέχρι απλώστρες ρούχων, όπως αποτυπώνεται σε έγγραφο της διοικήτριας του Νοσοκομείου, σε επίσημο έγγραφο προς το υπουργείο Υγείας.

[pdf-embedder url=”http://www.nantiareport.gr/wp-content/uploads/2020/02/ΛΕΡΟΣ_ΕΓΓΡΑΦΟ-ΚΛΟΠΗ-ΚΥ.pdf” title=”ΛΕΡΟΣ_ΕΓΓΡΑΦΟ ΚΛΟΠΗ ΚΥ”]

Όπως αναφέρει το σχετικό έγγραφο, ύστερα απο διάρρηξη το Σάββατο (14/12 2019) η Διοικήτρια του Νοσοκομείου, ενημερώθηκε για την κλοπή εξοπλισμού από αποθήκη του Κέντρου Υγείας, τον οποίο είχαν αφαιρέσει λαθρομετανάστες και εντοπίσθηκε στο hot spot στα Λέπιδα. Από τα συνολικά 43 αναπηρικά αμαξίδια, μερικά εκ των οποίων εντοπίθησκαν στο χώρο του hot spot και ειδοποιήθηκαν να τα παραλάβουν.

“Από την τελευταία επίσκεψη στην αποθήκη αχρήστου διαπιστώθηκε ότι τα άχρηστα υλικά που φυλασσόταν για εκποίηση στο χώρο, έχουν κλαπεί όλα, τραπέζια, κλιματιστικά, μεταλλικά έπιπλα, μηχανήματα διάφορα, κουζίνες, ψυγεία, πλυντήρια κ.α. και υπάρχει κίνδυνος από αιχμηρά αντικείμενα. Παρακαλεί όπως ξεχρεωθούν όλα τα είδη της αποθήκης αχρήστου έτσι ώστε να μηδενιστούν τα υπόλοιπα και να χαρακτηριστεί ακατάλληλος ο χώρος στο 11ο και να οριστεί νέος χώρος ως Αποθήκη “.. αναφέρει μεταξύ αλλων το επίσημο έγγραφο.

Μεταξύ των κλοπιμαίων, από τις αποθήκες του Κέντρου Υγείας εκλάπησαν, « 12 πλυντήρια, 41 κλιματιστικά, 36 κρεβάτια, 46 καθίσματα γραφείου και εργασίας, 13 θερμοσίφωνες χωρητικότητας από 10 έως 80 λίτρα, 23 ηλεκτρονικοί υπολογιστές, 24 εκτυπωτές, 25 οθόνες, 175 πυροσβεστήρες, 20 τηλεοράσεις, 69 τηλεφωνικές συσκευές και 19 ανεμιστήρες οροφής. Αναφορικά με τον ιατρικό εξοπλισμό, εκλάπησαν 46 πιεσόμετρα, τροχήλατα ακτινογραφικά, απινιδωτές, καρδιογράφοι, καρδιοτοκογράφοι, ωτοσκόπεια, ανιχνευτές εμβρυικών παλμών και φορείο».

Από το πλιάτσικο, σύμφωνα με έγγραφο οι αρμόδιοι επισημαίνουν ότι «υπάρχει κίνδυνος από αιχμηρά αντικείμενα», καθώς μεταξύ των κλοπιμαίων, περιλαμβάνονται χειρουργικά ψαλίδια, ψαλίδια κοπής γαζών, σύριγγες, ψαλίδια κουρέματος, διάφορα κατσαβίδια και αλυσοπρίονο.