“Λεκτικό ατόπημα” η..”αναμενόμενη αύξηση της εγκληματικότητας μετά τη μείωση που παρουσίασε τα προηγούμενα χρόνια”!

Στο πλαίσιο συνέντευξης τύπου για την ενημέρωση θεμάτων αστυνομικής διαχείρισης η επισήμανση για την αύξηση της εγκληματικότητας στις αναφορές της ΕΛΑΣ για την έκβαση εξιχνίασεων, ως ..”αναμενόμενη ” προκάλεσε την έντονη αντίδραση των διαπιστευμενων συντακτών  .

image

Σε συνέντευξη τύπου (16/05-12.00) προσκλήθηκαν οι δημοσιογράφοι του Αστυνομικού ρεπορτάζ, στη ΓΑΔΑ, σχετικα με την εξαρθρωση εγκληματικής οργάνωσης και τη σύλληψη παιδόφιλου- ο οποίος κατα το παρελθόν είχε συλληφθεί από το Ηλεκτρονικό Εγκλήματος για παιδική πορνογραφία ενώ παράλληλα ασελγούσε  (2011-2016) σε ανήλικο έναντι αμοιβής- η δράση του 39άχρονου, αποκαλύφθηκε όταν η μητέρα του κατήγγειλε τα όσα διαπίστωσε σε βάρος του 14άχρονου γιου της.
Την παρουσίαση για την ΕΛΑΣ πραγματοποίησε ο Α/Υ Θεόδωρος Χρονοπουλος, ο οποίος εξήρε το έργο της ΕΛΑΣ “να βρίσκεται στο πλευρό του πολίτη και πάντα έτοιμη” κατά την ολοκλήρωση της συνέντευξης τύπου .
Ήταν αυτή η φράση που προκάλεσε αντίδραση δημοσιογράφου οπως μας μεταφερθηκε- να σημειώνει ότι “η ΕΛΑΣ θα έπρεπε να συναισθάνεται περισσότερο το ρόλο και το έργο το οποίο καλείται να επιτελει, με δεδομένο τα στατιστικά στοιχεία τα οποία παρουσιάζουν κατακορυφη αύξηση της εγκληματικότητας με τους πολίτες να νοιωθουν κυριολεκτικά ανασφάλεια και απροστατευτοι”
Η αντίληψη προφανώς της ΕΛΑΣ ήταν και η απάντηση την οποία έδωσε ο Εκπρόσωπος τύπου.. “λογικό επόμενο αφού τα προηγούμενα χρόνια παρουσίασε μείωση να αυξηθεί ” ανέφερε χαρακτηριστικά..
Στη λογική αντίδραση των δημοσιογράφων ο εκπρόσωπος τύπου της ΕΛΑΣ απέδωσε σε ..”λεκτικό ατόπημα” τη φράση του και έσπευσε να δικαιολογησει τα αδικαιολογητα…

Σχόλιο nantiareport : Το να θεωρεί μια επίσημη εξουσία “λογικό επόμενο αφού τα προηγούμενα χρόνια παρουσίασε μείωση να αυξηθεί” η εγκληματικότητα, μόνο ως επικίνδυνη για τη Δημόσια Τάκη και Ασφάλεια, θα μπορούσε να αξιολογηθεί για το θεσμό που υπηρετεί. Γιατί αν ο πολίτης χάσει την εμπιστοσύνη του στην Αστυνομία και τη Δικαιοσύνη θα αναζητήσει “αλλού” το δίκιο του και τότε οι συνέπειες θα είναι … μνήμες από άλλες εποχές που οι παλαιότερες γενιές θέλουν να ξεχάσουν και οι νεότερες να μη βιώσουν.
Κι επειδή κατά την παρουσίαση του εκπροσώπου τύπου στους δημοσιογράφους από τον Αρχηγό του Σώματος είχε εκφραστεί η διατύπωση της αναφορά σε «.. πλαίσιο έγκυρης, έγκαιρης, αλλά κυρίαρχα ισότιμης ενημέρωσης, σεβόμενοι εκατέρωθεν την οριοθέτηση και τη διακριτικότητα των ρόλων..» είχαμε σημειώσει ότι “οι καλύτερες των προθέσεων δεν αρκούν μόνο δια λόγου αλλά και στην..ισότιμη επικοινωνία” και αυτό περιλαμβάνει και την κοινωνία..