Λευκή Καστοριάς: Τα κίνητρα της δολοφονιας του αυτοκινητιστή αναζητούν οι Αστυνομικοί, απο τον κατ ομολογίαν δράστη Ειδικό Φρουρό

Με τους Αστυνομικούς της Ασφάλειας Καστοριάς σε συνεργασία με κλιμάκιο του τμήματος Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης αναζητούν τα κίνητρα της δολοφονίας του οδηγού ΤΑΞΙ στην Καστοριά, από τον κατ ομολογίαν δράστη Ειδικό Φρουρό.

Προσωπικές διαφορές όπως αρχικά υποστήριξε, ληστεία όπως ανέφερε στον αιτιολογικό του ισχυρισμό ή υποθέσεις με τα κίνητρα να εμπιπτουν σε υποθέσεις ποινικής διερεύνησης, καλούνται να προσδιορίσουν οι Αστυνομικοί της Ασφάλειας Καστοριάς σε συνεργασία με κλιμάκιο του τμήματος Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης που έχει μεταβεί στην περιοχή σε διερεύνηση της δολοφονίας του οδηγού ΤΑΞΙ. 

Τα κίνητρα της δολοφονίας δεν έχουν εξακριβωθεί.

Αν και ο 30άχρονος Ειδικός Φρουρός υποστήριξε οτι κίνητρο του ήταν η ληστεία, στην κατοχή του αυτοκινητιστή, κατείχε χρηματικό ποσο #€550. Σύμφωνα με τον ιατροδικαστή, ο 52άχρονος οδηγος ταξι έχει δεχθεί τρεις βολίδες από 45άρι -στη δεξιά κροταφική χώρα, διαμπερές στην άνω δεξιά θωρακική χώρα, και στο δεξί ημιθωράκιο.

Η μαρτυρία οδηγού, ο οποίος κατέθεσε οτι είδε τον 30άχρονο Ειδικό Φρουρό να κινείται πεζός σε μικρή απόσταση από το σημείο όπου εντοπίσθηκε νεκρός ο επαγγελματίας αυτοκινητιστής, σε συνδυασμό με τον κάλυκα από 45άρι το οποιο κατείχε ο Αστυνομικός, τα στοιχεία καταγραφής του GPS, προανακριτικά ευρήματα και πειστήρια όπως αυτά προέκυψαν κατά την διενεργούμενη έρευνα, οδήγησαν στη σύλληψή του.

Η κάμερα ασφαλείας στην πιάτσα των ταξί, ειχε καταγράψει το σωματότυπο του 30άχρονου Ειδικού Φρουρού  και τα ρούχα που φορούσε με τη μαρτυρία του οδηγού να αποδίδει ονομαστική υπόσταση στη “φιγουρα” καθώς αναγνώρισε τον Αστυνομικό. Η σύλληψή του ήταν ζήτημα χρόνου, ωστόσο έπρεπε να ληφθούν όλα τα αντίμετρα ασφαλείας ώστε να μην κινδυνεψει κάποιος από τους συμμετέχοντες στην επιχείρηση καθώς κάνεις δε γνώριζε την ψυχολογική κατάσταση του Ειδικού Φρουρού- εκείνων τη στιγμη- ήταν ένοπλος άρτια εκπαιδευμένος και κρίθηκε επικίνδυνος.

Άμεσα δόθηκε εντολή η ΟΠΚΕ στην οποία υπηρετούσε εκτάκτως να τεθεί σε επιχειρησιακή επιφυλακή και το ένστολο προσωπικό να μεταβεί στο σημείο. Αστυνομικοί της Ασφάλειας οι οποίοι είχαν ενημερωθεί τη φυσικη εμπλοκή του Ειδικού Φρουρού, ως δράστης της δολοφονίας του οδηγού ΤΑΞΙ χωρίς να γίνει αντιληπτό από τους ενστόλους της ομάδας, προχώρησαν στη σύλληψή του 30άχρονου.