“Μαζεύτηκαν” οι Ζωνιανοί, ο δάσκαλος, ο προεδρος, ο παπάς και ο.. Αντιστράτηγος της ΕΛ.ΑΣ

Το Αστυνομικό τμήμα στα Ζωνιανά, είναι ένα οίκημα με ταμπέλα, χωρίς Αστυνομικούς, και ένστολος δεν “πατάει” σ’ αυτά τα εδάφη, ένας όμως Στρατηγός της ΕΛΑΣ, είναι Ζωνιανός και δηλώνει παρών..

Μπορεί το Αστυνομικό τμήμα σε αυτό το ορεινό  χωριό στην επαρχία Μυλοποτάμου στα ανατολικά του Νομού Ρεθύμνης, να είναι ένα οίκημα με ταμπέλα χωρίς Αστυνομικούς, και ένστολος να μην “παταει” σ’ αυτά τα εδαφη, ένας Ανώτατος Αξιωματικός της ΕΛΑΣ έχει ξεχωριστή θέση στα Ζωνιανά.

Ο νεοπροαχθής κλαδάρχης Ασφάλειας του Αρχηγειου της ΕΛΑΣ, Α/Γ Μανώλης Πλουμής, κατάγεται από τα Ζωνιανά, και διατηρεί συγγενικούς δεσμούς με μεγάλη οικογένεια του χωριού.

zoniana_antistratigos_March2017

Μαζί με το δάσκαλος (82ετων), τον πρόεδρο της κοινότητας, τον παπάς ο… Αντιστράτηγος της ΕΛ.ΑΣ -άπαντες εκ Ζωνιανών ορμόμενοι-, παραβρέθηκε για μια ακόμα χρόνια στο χορό για την ενίσχυση της τοπικής ομάδας του χωριού του, “Ερμή Ζωνιανών” και χόρεψαν υπό τους ήχους του συγκροτήματος του Μανώλη Κονταρού, στον “Ομαλό”.

Ωστόσο ήταν εμφανής ο προβληματισμός του Ανωτάτου Αξιωματικού της ΕΛ.ΑΣ, καθως ηταν σε εξελιξη οι έρευνες για τη δολοφονία του αυτοκινητιστή στην Καστοριά, με την σχετική τηλεφωνική ενημέρωση να τον κρατούν απασχολημένο, μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες.

Ο τοπικός πράσινος σύλλογος, αγωνίζεται στη Γ’ Εθνική κατηγορία και ο ετήσιο χορός (10/03) συγκέντρωσε Ζωνιανούς οι οποίοι ταξίδεψαν από το χωριό και όσους βρίσκονται “επαγγελματικοί μετανάστες” στην Αθήνα με τους δεσμούς τους με “τα πάτρια εδάφη” έντονους και ισχυρούς.