Λάρισα: Προθεσμία να απολογηθεί έλαβε ο συζυγοκτόνος

Ο δράστης λάμβανε φαρμακευτική αγωγή, ενώ πριν το έγκλημα είχε επεισόδιο απώλειας συνείδησης, σύμφωνα με τον συνήγορό του

Προθεσμία για να απολογηθεί την Παρασκευή (06/08) ζήτησε κι έλαβε  ο 54χρονος Β.Α καθ ομολογίαν δράστης για τη δολοφονία της 43χρονης συζύγου του Μαρίας Βλάχου, στη Σωτηρίτσα της Λάρισας. Η Εισαγγελέας του απήγγειλε την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση.

Φέρεται στην προανακριτική του απολογία να υποστήριξε ότι δεν είχε πρόθεση να σκοτώσει τη μητέρα των τριών παιδιών του, θόλωσε ωστοσο καθώς υποστηρίζει ότι η σύζυγός του διατηρούσε εξωσυζυγική σχέση και του κοινοποιήθηκε η απόφαση διαζυγίου.

Ο 54χρονος Β.Α ωστόσο φέρεται να ηχογράφησε τη δολοφονία της συζύγου του στο κινητό του τηλέφωνο. Πρόκειται για υλικό το οποίου ανασύρθηκε απο τη συσκευή του κινητού τηλεφώνου του δράστη.  Στο ηχητικό ντοκουμέντο, σύμφωνα με πληροφορίες, ακούγεται ένας διάλογος μεταξύ του ζευγαριού και στη συνέχεια οι οκτώ πυροβολισμοί. Το υλικό επεξεργάζεται από τους ειδικούς στα εγκληματολογικά εργαστήρια.

Ο δικηγόρος του 54χρονου, Κωνσταντίνος Γαλανός δήλωσε από την πλευρά του ότι ο πελάτης του αντιμετωπίζει θέματα ψυχικής υγείας.  «Λάμβανε φαρμακευτική αγωγή τον τελευταίο χρόνο, ενώ τι τελευταίες ημέρες πριν το έγκληα είχε επεισόδιο απώλειας συνείδησης και χρειάστηκε να νοσηλευθεί σε κλινική της Αθήνας», υποστήριξε.

Η ιατροδικαστής Ρουμπίνη Λεονταρή ανέφερε ότι «όλα τα τραύματα είναι στο θώρακα και ένα στο μέτωπο…. είναι από κοντινή απόσταση και δείχνουν πως ο δράστης είχε σταθερό χέρι».