Λαμία: Ρομά επιτέθηκαν και ξυλοκόπησαν δύο Δημοτικούς Αστυνομικούς και πολίτη στο κέντρο της πόλης

Στάθμευσαν παράνομα το όχημά τους, στην πλατεία Πάρκου της Λαμία και όταν οι Δημοτικοί Αστυνομικού τους ζήτησαν να το απομακρύνουν δέχθηκαν σφοδρή επίθεση και ξυλοδαρμό από τους Ρομά

Οι Ρομά επιτέθηκαν και ξυλοκόπησαν (03/11) δύο Δημοτικούς Αστυνομικούς, μπροστά σε διερχόμενους περαστικούς, έντρομοι αυτόπτες μάρτυρες του επεισοδίου βίας στο κέντρο της Λαμίας. Αφορμή για το επεισόδιο απρόκλητης βίας, σε βάρος των Δημοτικών Αστυνομικών, παρατήρηση στο Ρομά οδηγό να απομακρύνει το παράνομα σταθμευμένου οχημά του μπροστά στους κάδους απορριμμάτων στην διαχωριστική νησίδα της πλατείας Πάρκου στην πολη της Λαμίας.

Όπως περιγράφεται στις υποδείξεις 45χρονου Δημοτικού Αστυνομικού, ένας από τους Ρομά τους απευθύνθηκε με προκλητικό ύφος και τους ρώτησε, «Ξέρεις ποιος είμαι εγώ;» και τηλεφωνικά κάλεσε ομόφυλούς τους να μεταβούν στο σημείο . Στο κεντρικό σημείο της πόλης, άμεσα μετέβησαν και άλλοι Ρομά και από κοινού επιτέθηκαν στο Δημοτικό Αστυνομικό. Όπως έχουν καταθέσει αυτόπτες στο περιστατικό βίας, οι Ρομά έπιασαν το Δημοτικό Αστυνομικό, τον οποίο με ορμή χτύπησαν στο σταθμευμένο υπηρεσιακό τους όχημα, στο οποίο προκάλεσαν φθορές, και συνέχισαν να τον χτυπούν ενώ είχε πέσει αναίσθητος στο οδόστρωμα.

Ο συνοδός Δημοτικός Αστυνομικός, στην προσπάθειά του να προστατεύσει τον 45χρονο συνάδελφό του, ο οποίος βρισκόταν πεσμένος στο οδόστρωμα, έπεσε πάνω τους αγκαλιάζοντάς τον προκειμένου να τον προστατεύσει και ο ίδιος δέχθηκε χτυπήματα στο σώμα και το κεφάλι.

Διερχόμενοι περαστικοί παρακολουθούσαν έντρομοι την αιματηρή επίθεση. Στην προσπάθεια ενός ηλικιωμένου να βοηθήσει τους δύο Δημοτικούς Αστυνομικούς δέχθηκε επίσης χτύπημα στο πρόσωπο από τους Ρομά. Με ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ οι τρεις τραυματίες, μεταφέρθηκαν στο Νοσοκομείο της Λαμίας.

Για το περιστατικό ενημερώθηκαν οι αντιδήμαρχοι Παναγιώτης Φώσκολος και Κώστας Μουστάκας οι οποίοι μετέβησαν στο σημείο, ενώ στο Νοσοκομείο της πόλης, μετέβη και ο Δήμαρχος Λαμιέων Θύμιος Καραΐσκος.

Προανάκριση για διενεργεί η Ασφάλεια Λαμίας.