Λαμία: Προσήχθησαν δύο από τους “ποζεράδες” Ρομά που χόρευαν πάνω σε περιπολικό της Τροχαίας Λαμίας στο κέντρο της πόλης

Αφού κανείς από τους ενστόλους δεν είδες τους Ρομά να χορεύουν πάνω στο περιπολικό της Τροχαίας στο κέντρο της Λαμίας ενώ κατέγραφαν σε βίντεο  το οποίο δημοσιοποίησαν σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης, εκδόθηκε ανακοίνωση για την προσαγωγή δύο εκ των ταυτοποιημένων “ποζεράδων” Ρομά

Αστυνομικός της Τροχαίας Λαμίας, στάθμευσε νωρίς το απόγευμα της Πέμπτης (10/2),  το περιπολικό επί της οδού Σκληβανιώτη, απέναντι από το κτίριο του ΟΤΕ λίγα μέτρα από την Αρχιεπισκοπή, για να καταγράψει υπηρεσιακό υλικό που είχε διατεθεί σε Μέτρα στην πλατεία Ελευθερίας στο κέντρο της Λαμίας. Το υπηρεσιακό όχημα της Τροχαίας εντόπισε παρέα τουλάχιστον τεσσάρων νεαρών Ρομά, χωρίς κανείς να τους αντιληφθεί ούτε ο αστυνομικός της Τροχαίας Λαμίας που βρισκόταν σε μικρή απόσταση. Προκλητικοί γυμνοί από τη μέση και πάνω οι τρεις από τους Ρομά, ανεβαίνουν σε υπηρεσιακό όχημα «χορεύουν και ποζάρουν» στο ρυθμό της τραπ, ενώ αποτυπώνουν σε βίντεο το χορό τους, με το βίντεο να το αναπαράγουν στη δημοφιλή πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης.

Μετά την αναστάτωση που προκλήθηκε στη Διεύθυνση Αστυνομίας όταν ενημερώθηκαν από την Αθήνα για το επίμαχο υλικό και ζητήθηκε έρευνα, διαπιστώθηκε ότι η παρέα των τεσσάρων νεαροί Ρομά, έχουν απασχολήσει τις τοπικές Υπηρεσίες της ΕΛ.ΑΣ και εκδόθηκαν αναζητήσεις .

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε το πρωί τού Σαββάτου η ΓΑΠ Στερεάς, αναφέρει, «Σχετικά με βίντεο, που αναρτήθηκε σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης και αναπαράγεται σε Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, στο οποίο απεικονίζονται άτομα να ανεβαίνουν στο καπό σταθμευμένου περιπολικού οχήματος, από την Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Στερεάς Ελλάδας ανακοινώνεται ότι έχουν ταυτοποιηθεί τρία (3) από τα εμπλεκόμενα άτομα, από τα οποία δύο (2) έχουν προσαχθεί. Σε βάρος τους σχηματίζεται δικογραφία για έργο εξύβριση και απόπειρα φθοράς ξένης ιδιοκτησίας. Την υπόθεση χειρίζεται προανακριτικά η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Λαμίας».