ΘΣΝ: Ο “Αθηναίος” παραδέχθηκε «δυο τσιμπιές με Karambit», και έδωσε το συνεπιβάτη του Polo ότι «έπληξε» με το “kama” τον Άλκη Καμπανό

Μίλησαν στον Εισαγγελέα και στην Ανακρίτρια κι “έδειξαν” τις θέσεις τους στη σκηνή του εγκλήματος οι ταυτοποιημένοι στο μεικτό τάγμα εφόδου των 12 δολοφόνων του Άλκη Καμπανού στα σκαλοπάτια του Χαριλάου στη Θεσσαλονίκη

Οι απολογίες των τεσσάρων διήρκεσαν σχεδόν δώδεκα ώρες, καθώς ολοκληρώθηκαν μισή ώρα πριν τα μεσάνυχτα (10/02-23.40). Κλήθηκαν κατ’ αντιπαράσταση σε εξέταση ενώπιον του Εισαγγελέα και τα όσα φέρονται να ομολόγησαν και αποκάλυψαν «δίνοντας» τις θέσεις και τα εφόδια που κατείχαν. Επιπρόσθετα αναφέρουν πηγές ενημέρωσης ο «Αθηναίος», κλήθηκε εκ νέου σε συμπληρωματικες διευκρινήσεις από τον Εισαγγελέα πριν την ομόφωνηαπόφαση γαι την ποινική τους μεταχείριση. Αυτή η διαδικασία προκάλεσαν την καθυστέρηση της διαδικασίας στο να παραστούν ενώπιον της 7ης τακτικής Ανακρίτριας που χειρίζεται την υπόθεση.

Ο 25χρονος Αλέξανδρος Βελαλόπουλος φέρεται να παραδέχθηκε ότι έδωσε δύο «τσιμπιές» μρ το μαχαίρι τύπου Karambit σε έναν νεαρό- από τους τρείς της παρέας- ωστόσο δήλωσε ότι λόγω της έντασης που επικρατούσε, δεν ήταν σε θέση να προσδιορίσει αν ήταν ο Αλκης, και στην αναστάτωση που ακολούθησε διέφυγαν τρέχοντας προς τα οχήματά τους.

Φέρεται επίσης να κατονόμασε ότι ο 21χρονος Γιάννης Κουμαρόπουλος, -ο οποίος τον είχε υποδείξει στην απολογία του (10/02), ως δράστη της δολοφονίας- κατάφερε πλήγμα στον Άλκη Καμπανό με το “kama” που έφερε στην κατοχή του.

Ο 22χρονος οδηγός του δευτέρου οχήματος, του μαύρου Renault Clio, Δημήτρης Χατζηκωνσταντίνου , φέρεται να ισχυρίστηκε ότι πλησίασε στο σημείο του εγκλήματος, όταν το επεισόδιο είχε λήξει και επέστρεφαν οι συγκατηγορούμενοί του. «Δεν κρατούσα τίποτα στα χέρια μου και δεν χτύπησα κανέναν», φέρεται να δήλωσε.

Ο 23χρονος συνοδηγός Στέργιος Σαρακατσάνος φαίνεται να υποστήριξε ότι επήλθε από το όχημα αλλά δεν απομακρύνθηκε καθως επίσης την ίδια παράθεση γεγονότων αποτύπωσε στην απολογία του και ο συνεπιβάτης του συγκεκριμένου οχήματος, ο 21χρονος Γιάννης Βαρβέρης Βασιλειάδης, ο οποίος υποστήριξε ότι δεν είδε το επεισόδιο και δεν βγήκε στο δρόμο. «Δεν γνωριζόμαστε όλοι μεταξύ μας. Δεν μπορούσα να φανταστώ ότι υπήρχαν όπλα στα αυτοκίνητα ούτε πως η συνάντησή μας αυτή θα είχε τέτοια κατάληξη», φέρεται να υποστήριξε.«Να τιμωρηθούν οι δράστες ανάλογα με το τι έχει κάνει ο καθένας», δήλωσε από την πλευρά του ο δικηγόρος του 21χρονου, Απόστολος Λύτρας, ενώ τον «δρεπανοφόρο» της συμπλοκής «φωτογράφισαν» σχεδόν όλοι οι συλληφθέντες ως τον δράστη των μαχαιρωμάτων στον Αλκη. Ο ίδιος βγήκε χτες στην αντεπίθεση, υποδεικνύοντας άλλον ως τον υπαίτιο της δολοφονίας.

Με την ολοκλήρωση της διαδικασίας στα Δικαστήρια της Θεσσαλονίκης και την απόφαση προφυλάκισης για τους τέσσερις κατηγορούμενους, δέκα ταυτοποιημένοι στο μεικτό τάγμα εφόδου των 12 δολοφόνων έχουν λάβει φυλακιστήρια για Σωφρονιστικά Καταστήματα. Ωστόσο οι αναζητήσεις συνεχίζονται για τον αταυτοποίητο οδηγό του VW Polo, τον οποίο ο «Αθηναίος» κάλεσε τηλεφωνικά και μετέβη στα γραφεία του Συνδέσμου, και παραμένει ασύλληπτος.

Όλοι οι κατηγορούμενοι δήλωσαν ότι δε γνωρίζουν περισσότερα στοιχεία, εκτός από το όνομα “Ντίνος” και δίνουν την περιγραφή του ως ψηλό (περίπου 1.80μ) μελαχρινό ανδρα, ηλικίας περίπου 25ετων, με χαρακτηριστική εμφάνιση με μούσι που φορούσε σκούφο και ήταν λιγομίλητος. Οι έρευνες για την ταυτοποίησή του ειναι σε εξέλιξη από την Ασφάλεια Θεσσαλονίκης.