Χαϊδάρι: Διάρρηξη και βανδαλισμό σε γραφεία Σκοπευτικού Συλλόγου- “Μετά την καταβολή του ενοικίου, ο Ε.Σ. φρόντισε να μας υποδεχθεί με event”

Άγνωστοι δράστες αφού πέρασαν απαρατήρητοι σε Στρατιωτική περιοχή, στο πεδίο βολής του πρώην ΚΕΒΟΠ Χαϊδαρίου, προχώρησαν σε διάρρηξη και βανδαλισμό στα γραφεία Σκοπευτικού Συλλόγου

Μετέβησαν εντός του Στρατοπέδου Καραϊσκάκη (πρώην ΚΕΒΟΠ) στο Χαϊδάρι το πρωί του Σαββάτου (12/02) στις εγκαταστήσεις του Σκοπευτικού Συλλόγου “Βεληνεκές”, να προετοιμάσουν το πεδίο βολής για την καθιερωμένη προπόνηση των μελών τους και διαπίστωσαν διάρρηξη και βανδαλισμό στα γραφεία. Οι δράστες εισέβαλλαν σε χώρο που έχει χαρακτηριστεί στρατιωτική περιοχή και διαθέτει σκοπό στην είσοδο της έκτασης, και πέρασαν .. απαρατήρητοι.

Σε ανακοίνωση του ο Σκοπευτικός Σύλλογος “Βεληνεκές”, αναφέρει, «Για άλλη μία φορά, απολαύσαμε τη ζεστή φιλοξενία του Ε.Σ. στο Πεδίο Βολής Χαϊδαρίου. Μετά την καταβολή της πρώτης δόσης του ενοικίου για τη χρήση του χώρου στο Πεδίο Βολής από το Σύλλογο μας, ο Ε.Σ. φρόντισε να μας υποδεχθεί με ένα καλλιτεχνικό event, όπου νεαροί καλλιτέχνες με όραμα, φρόντισαν να διακοσμήσουν για άλλη μία φορά τις εγκαταστάσεις του Συλλόγου μας.
Ευχαριστούμε τον Ε. Σ. για την αγάπη με την οποία περιβάλλει τους Συλλόγους που βρίσκονται στο χώρο του Πεδιου Βολής Χαϊδαρίου, σε ένα προστατευμένο περιβάλλον όπου, Σύλλογοι και αθλητές, νιώθουμε ασφάλεια και σιγουριά για να κάνουμε αυτό που αγαπάμε, για αυτόν τον λόγο άλλωστε, έχουμε βάλει και κάγκελα στο Σύλλογό μας. Και φυσικά, το ενοίκιο που ζήτησε για το χώρο το έλαβε, γιατί ο Ε.Σ. έχει ανάγκες, ενώ ο ελληνικός αθλητισμός δεν έχει» καταλήγει με αιχμές η ανακοίνωση.

Πρόκειται για την αχανή έκταση εντός του Στρατοπέδου Καραϊσκάκη (πρώην ΚΕΒΟΠ) στους πρόποδες του βουνού πάνω από το Χαϊδάρι, στην οποία στεγάζονται σε προκάτ κατασκευές και λειτουργούν οι Σκοπευτικοί Σύλλογοι της Αττικής, καθώς δεν υπάρχει άλλος χώρος διαθέσιμος με προδιαγραφές για τις προπονήσεις των σκοπευτών. Ο Στρατός δηλώνει αναρμόδιος, αν και τα Πεδία Βολής είναι χώρος του Στρατοπέδου Καραϊσκάκη (πρώην ΚΕΒΟΠ) και η ΣΚ.Ο.Ε. αποποιείται κάθε ευθύνη και μεταθέτει το πρόβλημα στους Σκοπευτικούς Συλλόγους καθώς τους έχει παραχωρήσει τις εκτάσεις χωρίς ωστόσο να υπάρχουν υποδομές- έχουν γίνει κάποιες ενέργειες με πρωτοβουλίες και δαπάνες αποκλειστικό από τους Συλλόγους-, και χωρίς προσπάθεια να εξευρεθεί λύση.

Δεν είναι η πρώτη φορά που άγνωστοι επιδίδονται σε καταστροφές και βανδαλισμό στα γραφεία Σκοπευτικού Συλλόγου στο χώρο του ΚΕΒΟΠ. Κατά το παρελθόν οι δράστες μεταξύ άλλων καταστροφών που προκάλεσε είχαν αποσπάσει το καταγραφικό της κάμερας, ενώ τον Απρίλιο του 2020, άγνωστοι είχαν προβεί σε εκτεταμένο βανδαλισμό στα γραφεία, με θραύση κρυστάλλων και μπογιές ενώ αφαίρεσαν μεταφερόμενα αντικείμενα και ο,τι μπορούσαν να αφαιρέσουν.

Για τη διάρρηξη και το βανδαλισμό, έχει ενημερωθεί η Αστυνομία με την ταυτότητα των δραστών να αποδίδεται αποκλειστικά σε εικασίες, ενώ και σε αυτή την περίπτωση το κόστος των ζημιών, να επιβαρύνει το Σκοπευτικό Σύλλογο.