Λαμία: Προσαγωγή υπόπτου για τη δολοφονία της παιδοψυχιάτρου

Προσήχθη κι εξετάζεται ύποπτος για τη δολοφονία της 45άχρονης παιδοψυχιάτρου Θώμης Κουμπούρα την οποία είχε εντοπίσει νεκρή στο διαμερισμά της ο αδελφός της, με πολλαπλά τραύματα από μαχαίρι στον ανω κορμό.

Άτομο απο τον στενό κύκλο επαφών της 45άχρονης παιδοψυχιάτρου Θώμης Κουμπούρα έχουν προσαγει απο το Καρπενήσι οπου εντοπίσθηκε οι Αστυνομικοί της Ασφάλειας Λαμίας και εξετάζεται ως βασικός ύποπτος για τη δολοφονία της. Το μεσημέρι (30/12-15.00) πρόκειται να τελεστεί η εξόδιος ακολουθία της Θώμης Κουμπούρα στον ΙΝ Αγίου Αθανασίου στα Γαλανέικα Λαμίας.

Από τα πειστήρια που περισυνέλλεξαν από το διαμέρισμα της 45άχρονης το DNA και τα αποτυπώματα, απο το Κλιμάκιο της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών προέκυψε στοιχεία που ταυτοποιουν το δράστη του αποτρόπαιου εγκλήματος.

Τη 45άχρονη παιδοψυχίατρο Θώμη Κουμπούρα, εντόπισε  (28/12-11.00) ο μεγάλος αδελφός της, Κώστας, οταν ύστερα από διαδοχικές κλήσεις του καθως είχαν επικοινωνήσει μαζί το προηγούμενο βράδυ  (27/12) και είχαν προγραμματισμένο ραντεβού με το λογιστή τους, δεν εμφανίστηκε.

Με τα κλειδια από τη μητέρα τους, η οποία ζει στο ισόγειο της οικογενειακής οικοδομής μπήκε στο διαμέρισμά της και εντόπισε την αδελφή του αιμόφυρτη με πολλαπλά τραύματα απο μαχαίρι στον ανω κορμό  (κεφάλι λαιμό θωρακα κοιλια), και κάλεσε την Αστυνομία.

Από την πρώτη στιγμή οι Αστυνομικοί της Ασφάλειας Λαμίας είχαν εκφράσει την εκτίμηση οτι πρόκειται για “έγκλημα πάθους”. Ήταν τα ευρήματα στη σκηνη εγκληματος και τα πολλαπλά βίαια τραύματα στο σώμα της 45άχρονης, ενέργειες που ενδείκνυαν την ένταση και την ψυχολογική φόρτιση υπο την οποία ο δράστης, δολοφονησε την παιδοψυχίατρο.

O δευτερος αδελφός της 45άχρονης παιδοψυχιάτρου, τέως πρωταθλητής δρόμων αντοχής, Σάββας Κουμπούρας, είχε εκφράσει απο την πρωτη στιγμή τις υποψίες (28/12) χωρίς ωστόσο να έχει κατονομάσει το δολοφόνο της αδελφής του.

“Έχουμε καταλήξει τα αδέρφια της αλλά δε μπορούμε να το πούμε… εφόσον είναι από το στενό φιλικό της περιβάλλον και άρα γνώριζε πολύ καλά την Θώμη.. Θελω να ρωτήσω τον δράστη: Αξιζε στη Θώμη κάτι τέτοιο; Τον καλώ λοιπόν οι ερινύες του να φέρουν την κάθαρση. Κι εκείνος ξέρει τι πρέπει να κάνει”.

Όσοι γνώριζαν τη Θώμη Κουμπούρα περιγράφουν μια γυναικα «αφιερωμένη καθως ειχε ανεπτυγμένη την αίσθηση ως χρέος της να προσφέρει στην πολιτεία. Η προσφορά της στο κοινωνικό σύνολο ήταν πολύ ανεπτυγμένη μέσα της. Ένιωθε ότι είχε χρέος να προσφέρει…»

Η προανάκριση βρίσκεται σε εξελιξη, χωρίς ωστόσο να υπάρχει επίσημη ανακοίνωση από την Αστυνομική Διεύθυνση Λαμίας. Για την υποθεση έχει σχηματιστεί ποινική δικογραφία και αναμένεται να προσδιοριστεί στα στοιχεία του δράστη ο οποίος ενώπιον του Εισαγγελέα θα κληθει να παραθέσει τον απολογιτικό του ισχυρισμο για τα κίνητρα που τον οδήγησαν στη δολοφονία της 45άχρονης παιδοψυχιάτρου.