Λαμία: «Έγκλημα πάθους» η δολοφονία της παιδοψυχιάτρου

“Ο δολοφόνος δεν ήταν άγνωστος στο θύμα, είχε οικειότητα για να την επισκεφθεί το διαμέρισμά της μετά τα μεσάνυχτα, καθως και η παραμονή του στο χώρο” επισημαίνουν Αξιωματικοί της Ασφάλειας Λαμίας οι οποίοι διερευνούν τη δολοφονία της 45άχρονης παιδοψυχιάτρου, Θώμης Κουμπούρα.
Στον Ιερό Ναό του Αγίου Αθανασίου στα Γαλανέικα (30/12-15.00) θα τελεστεί η εξόδιος ακολουθία της  Θώμης Κουμπούρα.
_____________
Ο δολοφόνος δεν ήταν άγνωστος στη 45άχρονη παιδοψυχίατρο. Δεν είχε κίνητρό του τη ληστεία και δεν εισήλθε στο χώρο με διάρρηξη, καθώς διακριβώθηκε πως η Θώμη Κουμπούρα άνοιξε η ίδια την πόρτα του διαμερίσματός της, στο δολοφόνο της.
Είναι οι εκτιμήσεις των Αστυνομικών της Ασφάλειας Λαμίας για το έγκλημα με θύμα την 45άχρονη παιδοψυχίατρο.
Οπως διευκρινίζουν οι Αξιωματικοί της Ασφάλειας Λαμίας τα ακριβή κίνητρα του δράστη θα προκύψουν στην απολογία του μετά τη σύλληψή του, καθως εκτιμούν οτι σύντομα θα εξιχνιαστεί το έγκλημα της 45άχρονης παιδοψυχιάτρου. “Μέχρι τότε μόνο εκτιμήσεις και σενάρια μπορούμε να κάνουμε, με αξιολόγηση των πειστηρίων και προανακριτικών ευρημάτων ώστε να οδηγηθούμε στο δράστη της δολοφονίας και να τον συλλάβουμε”, σημειώνει Ανώτατος Αξιωματικός της ΔΑ Φθιώτιδας για το ποιος και για ποιο λόγο έφτασε στο έγκλημα με θύμα την 45άχρονη.
“Ο δολοφόνος δεν ήταν άγνωστος στο θύμα και είχε οικειότητα για να επισκεφθεί το σπίτι της  τη 45άχρονη παιδοψυχίατρο μετά τα μεσάνυχτα και την παραμονή του στο διαμέρισμα”.
Οι κινήσεις του δράστη, αφήνουν περιθώρια στην εκτίμηση να γνώριζε τους χώρους του διαμερίσματος. Αν και η εξώπορτα του διαμερίσματος στο οποίο διέμενε η Θώμη Κουμπούρα, δε φέρει ίχνη παραβίασης -οπότε αποκλείεται η εκδοχή του ο άγνωστου εισβολέα – ούτε ο χώρος παρουσιάζει εικόνα έρευνας, ωστόσο κάποια παραπεταμένα αντικείμενα έξω από ντουλάπια και συρτάρια, αφήνει περιθώρια -οπως σημειώνουν απο την Ασφάλεια Λαμίας- ειτε ο δράστης αναζητούσαν κατι συγκεκριμένο ώστε να το πάρει μαζί του, ακόμα και να θέλησε να προσδώσει χαρακτηριστικά βιαιης εισβολής- διάρρηξης ή ληστείας – ωστε να αποπροσανατολίσει τις ερευνες χωρίς να το επιτύχει καθώς τα προσωπικά κίνητρα διαφάνηκαν απο την μικροσκοπική παρατήρηση στο χώρο της σκηνής εγκλήματος.
Τα σενάρια για το πώς ο δράστης κατάφερε να βρεθεί στο σπίτι της 45άχρονης τις πρώτες πρωινές ώρες (28/12), είτε με κάποιο επιχείρημα και ενδεχομένως με πρόθεση να συζητήσει με τη παιδοψυχίατρο, κάποιο προσωπικό θέμα-, την έπεισε να τον δεχτεί, η 45άχρονη του ανοιξε είτε να τον γνώριζε και να μην αισθανόταν απειλή από την παρουσία του στο χώρο, χωρις ωστόσο η ίδια να γνωρίζει τις πραγματικές του προθέσεις. Ενδέχεται να μην ήταν ούτε στις προθέσεις του το έγκλημα, ωστόσο κατά τη διάρκεια συζήτησης μεταξύ τους, να προκλήθηκε έντονη αντιπαράθεση με αποτέλεσμα το ξέσπασμα να οδηγήσει στο άγριο έγκλημα.
Ωστόσο το γεγονός οτι δεν έχει εντοπιστεί το μέσο τέλεσης του εγκλήματος στο χώρο- εκτιμάται ότι το πήρε μαζί του ο δράστης- ενδεικνύει την πρόθεσή του, να αποκρύψει την ταυτότητά του με πλήρη επίγνωση της εγκληματικής πράξης του.
Ο  δράστης με απύθμενο μίσος και ένταση κατάφερε πολλαπλά (7- 8 βαθιες τομές) χτυπήματα με μαχαίρι στον ανω κορμό του θύματος οπως διακριβώθηκε κατα την αυτοψία ωστόσο αναμένονται τα αποτελέσματα της ιατροδικαστικής εξέτασης.
«Είναι έγκλημα πάθους», ανέφερε Αξιωματικός  της Ασφάλειας Λαμίας 
Το πελατολόγιο της 45σχρονης παιδοψυχιάτρου, Θώμης Κουμπούρα, ερευνάται απολαυστικά από τους Αξιωματικούς της Ασφάλειας Λαμίας που διερευνούν την υπόθεση της στυγερή δολοφονίας της 45άχρονης ενώ έχουν ληφθεί κατάθεση από συγγενικά πρόσωπα ώστε να προσδιορίσουν έναν πρώτο κύκλο υπόπτων.
Αστυνομικές πηγες στο  nantiareport.gr σημειώνουν ότι αναζητείται άτομο από το στενό περιβάλλον της παιδοψυχιάτρου, προκειμένου να καταθέσει, χωρίς να έχει παρουσιαστεί. Ενώ αναμένονται τα αποτέλεσματα DNA και  η επεξεργασία των δακτυλικών αποτυπωμάτων στα Εγκληματολογικά Εργαστήρια ώστε να ταυτοποιήσουν οι Αστυνομικοί της Ασφάλειας Λαμίας το δράστη του στυγερού εγκλήματος της 45άχρονης παιδοψυχιάτρου.
Σήμερα  (29/12) αναμένεται η διενέργεια νεκροψίας νεκροτομής στην ιατροδικαστική υπηρεσία της Πειραιά, ώστε να προσδιορισθούν οι ακριβείς συνθήκες και τα αίτια θανάτου της Θώμης Κουμπούρα.