Λαμία: Υπό αυξημένα Αστυνομικά Μέτρα Τάξης η μεταγωγή του Χρήστου Μπαλαντίνα στο Δικαστικό Μέγαρο

Μετά από δύο αναβολές, αναμένεται να απολογηθεί ενώπιον του Εισαγγελέα για τις σε βάρος του αποδιδόμενες κατηγορίες, ο 39άχρονος Χρήστος Μπαλαντίνας, μεταξύ άλλων, για φυσική αυτουργία στη δολοφονία της παιδοψυχιάτρου Θώμης Κουμπούρα.

Υπό αυξημένα Αστυνομικά Μέτρα Τάξης, στο Δικαστικό Μέγαρο Λαμίας αναμένεται  (04/12) ο  εκ τεκμηρίων αποδιδόμενος ως δράστης στη δολοφονία της παιδοψυχιάτρου Θώμης Κουμπούρα Χρήστος Μπαλαντίνας, προκειμένου να απολογηθεί ενώπιον του Εισαγγελέα για τις σε βάρος του κατηγορίες.

Ο συνήγορος του 39άχρονου, Λεωνίδα Κουμπούρα, δικηγόρου Λάρισας, ζήτησε κι έλαβε τριήμερη προθεσμία το περασμένο Σάββατο  (31/12) ώστε να λάβει γνώση της δικογραφίας και του κατηγορητηρίου και στη συνέχεια, ζήτησε νέα μονοήμερη προθεσμία το μεσημέρι της Τρίτης (03/12) για την επομένη, προκειμένου ο Χρήστος Μπαλαντίνας, να απολογηθεί ενώπιον των Δικαστικών Αρχών.

Ο Χρήστος Μπαλαντίνας,  39 παραμένει κρατούμενος από τη σύλληψή του (31/12), στο κτήριο της ΔΑ Φθιώτιδας.

Αφορμή για την απόφαση της ΔΑ Φθιώτιδας ενίσχυσης της Αστυνομικής δύναμης το επεισόδιο με τον μεγαλύτερο αδελφό της Θώμης Κουμπούρα, Κώστα, ο οποίος μαζί με τον δεύτερο αδελφό τους, Σάββα και το δικηγόρο τους Θέμη Σοφό, παραβρέθηκαν (03/01) έξω από το Δικαστικό Μέγαρο της Λαμίας, κατά τη μεταγωγή του 39άχρονου. Ο Κώστας Κουμπούρας ο οποίος και γνώριζε προσωπικά το Χρήστο Μπαλαντίνα, κατα τη αποχώρηση του, μετά τη νέα προθεσμία που έλαβε για να απολογηθεί, μεταγόμενος προς το συμβατικό όχημα της Αστυνομίας, έτρεξε οργισμένος προς το μέρος του κατηγορουμένου και με σθεντόρια φωνή ώστε να τον ακούσει, του απευθύνθηκε «Ρε, τα παλικάρια λένε την αλήθεια, ρε.. Ρε Μπαλαντίνα.. πες την αλήθεια, ρε..!» Άμεση ηταν η αντίδραση των Αστυνομικών, συμπολιτών του καθως και του δικηγόρου της οικογενειας, και τον συγκράτησαν, ενώ οι Αστυνομικοί με τον κατηγορούμενο “άνοιξαν” το βηματισμό τους, απομακρύνοντάς τον απο το Δικαστικό Μέγαρο.

Μέχρι στιγμής ο Χρήστος Μπαλαντίνας έχει επιλέξει να εμφανίζεται ως να μη θυμάται τι συνέβη κατά την παραμονή του στο διαμέρισμα της παιδοψυχιάτρου (27-28/12). Ωστόσο ο 39άχρονος, έχει παραθέσει αυτόβουλη απολογία σε γραπτό κείμενο και ερασιτεχνικό βιντεοληπτικό υλικό στα κοινωνικά δίκτυα, με λεπτομέρειες για τα όσα προηγήθηκαν της συνάντησής του με τη Θώμη Κουμπούρα, και ολα οσα ακολούθησαν μέχρι τον εντοπισμό και την προσαγωγή του (30/12) απο το Νέο Κρίλελλο Ευρυτανίας- χωρίς να αναφέρεται στη δολοφονία της 45άχρονης. Ενώπιον των Αστυνομικών της Ασφάλειας Λαμίας -ωστόσο- εμφανίστηκε να βρίσκεται σε σύγχυση και να εμμενει στην εκδοχή να… μη θυμάται.

Υπόψιν του αναπληρωτή Ανακριτή Πλημμελειοδικών Λαμίας τέθηκαν όλα τα προανακριτικά τεκμήρια (31/12) καθώς και τα αποτελέσματα των εγκληματολογικών εξετάσεων και τα πειστήρια που περισυνέλλεξαν από το διαμέρισμα της Θώμης Κουμπούρα οι Αστυνομικοί της Ασφάλειας, κι εκδόθηκε σε βάρος του ένταλμα σύλληψης ως δράστης της δολοφονίας της 45άχρονης παιδοψυχιάτρου.