Λαμία : Ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους οι πέντε Ρομά για τον ξυλοδαρμό των Δημοτικών Αστυνομικών και του πολίτη

Με περιοριστικούς όρους αφέθηκαν ελεύθεροι οι πέντε συλληφθέντες Ρομά κατηγορούμενοι για τον ξυλοδαρμό των Δημοτικών Αστυνομικών στο κέντρο της Λαμίας

Διεκόπη για τις 22Νοεμβρίου η ακροαματική διαδικασία που ξεκίνησε το πρωί της Δευτέρας (07/11) στα Δικαστήρια Λαμίας, με κατηγορούμενους τους πέντε Ρομά δράστες του ξυλοδαρμού των δύο Δημοτικών Αστυνομικών και του πολίτη στη πλατεία Πάρκου της Λαμίας το βράδυ της Πέμπτης (03/11). Η διακοπή της δίκης αποφασίστηκε μετά από αίτημα που υπέβαλε στο δικαστήριο ο συνήγορος υπεράσπισης των πέντε Ρομά ζητώντας την παρουσία στην ακροαματική διαδικασία και του τραυματία δημοτικού Αστυνομικού και του πολίτη που προσέτρεξε σε βοήθεια και δέχθηκε απρόκλητη επίθεση και νοσηλεύονται ακόμη στο Γενικό Νοσοκομείο Λαμίας.

Το αίτημα έγινε αποδεκτό και λόγω του πλημελληματικού χαρακτήρα της πράξης και δόθηκε η προβλεπόμενη από τον νόμο αναβολή των 15 ημερών με επιβολή των περιοριστικών όρων. Οι Ρομά, αφέθηκαν ελεύθεροι με αυστηρούς περιοριστικούς όρους που αφορούν την παρουσία τους στο Αστυνομικό Τμήμα Λαμίας κάθε δεύτερη ημέρα μέχρι την δίκη.

Παρόντες από το πρωί στα Δικαστήρια Λαμίας οι συνήγοροι των δύο Δημοτικών Αστυνομικών και του πολίτη που δέχτηκαν την επίθεση, Αντιδήμαρχοι του Δήμου Λαμιεων και υπάλληλοι – εργαζόμενοι του Δήμου.