Αγ.Παντελεήμονας: Καταδικάστηκε σε 44 χρόνια κάθειρξης, έλαβε συγχώνευση στα 30 και αποφυλακίστηκε στα 12έτη

Η σύλληψη του δράστη ένοπλης ληστείας σε γαλακτοπωλείο στον Άγιο Παντελεήμονα αποκάλυψε το βαρύ Ποινικό Μητρώο που διατηρεί ωστόσο αν και κατάδικος έχει λάβει υφ όρων απόλυση πριν καν ολοκληρώσει την έκτιση της ποινής του

Ο 38χρονος από κοινού με 39χρονη φίλη του, λήστεψαν το περασμένο Σάββατο (05/11) με απειλή όπλου υπάλληλο γαλακτοπωλείου στον Άγιο Παντελεήμονα. Την προανάκριση ανέλαβε το Τμήμα Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας. Κατά την εξακρίβωση των στοιχείων του, διακριβώθηκε ότι ο 38χρονος στο παρελθόν έχει καταδικαστεί για ανθρωποκτονία συγκρατούμενου του μέσα στις φυλακές,  παράβαση του νόμου περί όπλων και περί ναρκωτικών και επικίνδυνες σωματικές βλάβες. Για το κατηγορητήριο που του αποδίδεται, καταδικάστηκε σε 44 χρόνια κάθειρξης, με συγχώνευση στα 30 και έλαβε αποφυλάκιση στα 12 έτη. Με Ποινικό Μητρώο και η 39χρονη, διακριβώθηκε ότι είχε απασχολήσει για παράβαση του νόμου περί ναρκωτικών.

Το “δίδυμο” όπως προέκυψε από τις αρχές Αυγούστου, διέπρατταν ληστείες σε καταστήματα του κέντρου καθώς είχαν «προμηθευτεί τον αναγκαίο οπλισμό και πλήθος από είδη απόκρυψης των χαρακτηριστικών τους, όπως κράνη, κουκούλες, καπέλα, μάσκες προσώπου κ.λπ., προκειμένου να καθίσταται δύσκολη τόσο η ταυτοποίηση όσο και η συσχέτισή τους με τις πράξεις».

Στη δράση τους, εξιχνιάστηκαν πέντε ληστείες και απόπειρα ληστείας σε καταστήματα στο Νέο Κόσμο, στην Κυψέλη, στη Νέα Σμύρνη και στον Άγιο Παντελεήμονα και δύο κλοπές μοτοσικλετών.

Στην κατοχή τους και στο όχημα που διατηρούσαν, «κατασχέθηκαν αεροβόλο πιστόλι με γεμιστήρα και μεταλλικές σφαίρες καθώς και ρουχισμός που όπως διαπιστώθηκε έχει χρησιμοποιηθεί κατά τη διάπραξη ληστειών. Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην οικία τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν επιπλέον είδη ρουχισμού που φορούσαν κατά τη διάπραξη ληστειών».

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.