Ξάνθη: Πτώμα εντοπίσθηκε σε εγκαταλελειμμένη φλεγόμενη εγκατάσταση

Το μακάβριο εύρημα, το φλεγόμενο πτώμα, εντόπισαν πυροσβέστες της Ξάνθης, όταν ειδοποιήθηκαν για φωτιά σε παλιό εγκαταλελειμμένο εργοστάσιο.

Η φωτιά που ξέσπασε (14/10-13.30) στο υπόγειο του εγκαταλελειμμένου εργοστασίου Σιδηρόπουλος στο Πόρτο- Λάγος, στην ανατολική είσοδο της Ξάνθης προς Κομοτηνή προκάλεσε άμεσα την κινητοποίηση της Πυροσβεστικής και της Αστυνομίας.

Κατά την αποκάθραση του χώρου οι πυροσβέστες, εντόπισαν την εστία της φωτιάς, σε φρεάτιο στον υπόγειο χώρο του εγκαταλελλειμένου εργοστασίου. Αν και η αρχική εκτίμηση ήταν ότι πρόκειται για συμπαγή μάζα διαπίστωσαν ότι πρόκειται για ανθρώπινο σώμα.

Άμεσα ο χώρος αποκλείστηκε, και στη σημείο κλήθηκε και μετέβη κλιμάκιο της Ασφάλειας Ξάνθης. Σύμφωνα με τα μακροσκοπικά ευρήματα κατά τη νεκροψία, πρόκειται για γυναίκα, ηλικίας περίπου 40ετών. Ωστόσο κατά την αυτοψία στο χώρο δεν εντοπίσθηκαν προσωπικά αντικείμενα του θύματος. Οι Αρχές Ασφαλείας, εξετάζουν την υπόθεση, από το ενδεχόμενο πρόκειται για έγκλημα και το πτώμα να έχει μεταφερθεί στο χώρο όπου και εντοπίσθηκε, ακόμα και να πρόκειται για αυτοχειρία.

Αναμένεται η διένεργεια νεκροτομής.