Υπηρεσίας Ασύλου: Σε απεργία οι υπάλληλοι για την αναστολή 17 συμβάσεων- Ανακοίνωση του ΣΕΣΥΑ

Ανακοίνωση του Σωματείου Εργαζομένων Συμβασιούχων της Υπηρεσίας Ασύλου

Καθυστερήσεις στην διαδικασία εξέτασης των περίπου 100.000 αιτήσεων ασύλου οι οποίες παραμένουν σε εκκρεμότητα, απειλεί να προκαλέσει η απεργία διαρκείας (από 24/04),  συμβασιούχων-  εργαζόμενοι της Υπηρεσίας του Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου.

Το Σωματείο Εργαζομένων Συμβασιούχων της Υπηρεσίας Ασύλου (ΣΕΣΥΑ) ανακοίνωσε ότι ξεκινά απεργία διαρκείας διαμαρτυρόμενο για την «στοχευμένη απόλυση», όπως αναφέρουν, των δεκαεπτά συναδέλφων τους, για τους οποίους υποστηρίζει ότι τους «τιμωρεί για την συνδικαλιστική τους δράση με αποκορύφωμα την Πρόεδρο του Σωματείου».

Από την πλευρά του ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασυλου Νότης Μηταράκης, συναντήθηκε με αντιπροσωπεία των συμβασιούχων, και σε σχετική ερώτηση, δήλωσε «Έδωσα εντολή για την ανανέωση όλων των συμβάσεων, πλην ελαχίστων περιπτώσεων, για τις οποίες υπάρχουν ανυπέρβλητα νομικά και υπηρεσιακά κωλύματα. Κάθε ενέργεια μας αποσκοπεί αποκλειστικά στην εύρυθμη λειτουργία της Υπηρεσίας και με σεβασμό στις νόμιμες διαδικασίες».

Προηγήθηκε η απόφαση (22/04) του Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου να παρατείνει συμβάσεις 629 εργαζομένων έως τις 30 Απριλίου 2021 , ενώ ανάλογη μέριμνα θα υπάρξει και για τους συμβασιούχους της Υπηρεσίας Υποδοχής και Ταυτοποίησης .