Κρίσεις ΕΛ.ΑΣ: Οι “τσιμπιτοί”, οι απόστρατοι και η… θέση Αντιστρατήγου

Και τώρα που τέλειωσαν οι γιορτές και οι αργίες, στην Κατεχάκη μάζεψαν από τα γραφεία δισκους με κουραμπιέδες και μελομακάρονα, και άνοιξαν … την επετηρίδα!

Το μικρό βιβλιαράκι με τους Αξιωματικούς που θα κριθούν σε λίγες ημέρες –συμφωνα με τις εκτιμήσεις της φυσικης και πολιτικής ηγεσίας  (28/12 2016) στο πρωτο 15θημερο του Ιανουαρίου– και που όλοι οι Αξιωματικοί από τον βαθμό του Αστυνομικού Διευθυντή και πάνω έχουν σαν Ευαγγέλιο τέτοιες μέρες.

Σκυμμένοι λοιπόν πάνω από το βιβλιαράκι, βάζουν «τικ» δίπλα στα ονόματα που πιστεύουν ότι θα προαχθούν σίγουρα και υπολογίζει ο καθένας τη δική του τύχη.
Το θέμα βέβαια είναι σε ποια και πόσα ονόματα βάζει «τικ» ο αναπληρωτής Υπουργός και ο Αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ, Αντιστράτηγος, Κώστας Τσουβάλας. Ή μάλλον, ποια ονόματα διαγράφουν από το βιβλιαράκι με χάρακα και μολύβι!
Πληροφορίες του nantiareport.gr, αναφέρουν συμφωνία μεταξύ Τόσκα και Τσουβάλα να μην γίνουν αλλαγές στην κορυφή της ηγεσίας, δηλαδή στην τετράδα των Αντιστράτηγων. Όμως τελικά μια καραμπόλα φαίνεται το οδηγεί στην αποστρατεία έναν από τους τέσσερις Ανώτατους Αξιωματικούς της ηγεσίας.
Εκεί που αναμένεται βαθειά τομή είναι ο επόμενος βαθμός ..στους Υποστρατήγους. Και εκεί φυσική και πολιτική ηγεσία θεωρούν ότι η ανανέωση των Αξιωματικών εξαρτάται από τον συγκεκριμένο βαθμό, οπότε δεν θα είναι έκπληξη εάν αποστρατευτούν δέκα Υποστράτηγοι. Μια τέτοια τομή θα προκαλέσει σχετικά μεγάλο αριθμό αποστρατειών και στον βαθμό του Ταξίαρχου, -όπως αναφέρουν πηγές της Κατεχάκη στο nantiareport.gr- υπάρχει διάθεση για «ξεκαθάρισμα».

«Θα φύγει πολύς κόσμος και όχι με την σειρά της επετηρίδας», είναι το σχόλιο στελεχών της Κατεχάκη -με γνώση των διεργασιών- για όσους κατέχουν το βαθμό του Αστυνομικού Διευθυντή, εννοώντας ότι πέραν των όσων προαχθούν ή παρασυρθούν από νεώτερους, θα υπάρχουν και πολλοί «τσιμπιτοί» από όλη την επετηρίδα. Θεωρείται ότι αυτή η κίνηση, έχει άμεση σχέση με την τακτική του Αρχηγού Κώστα Τσουβάλα να επισκεφτεί όλες τις Αστυνομικές Διευθύνσεις της χώρας και να γνωρίσει προσωπικά τους επικεφαλής Αξιωματικούς.

Αν οι πληροφορίες που έχουμε για τις κρίσεις αποδειχθούν αξιόπιστες, τότε αυτό σημαίνει ότι είδαν πολλά τα μάτια του στις περιοδείες του!!

Βδομάδα είναι θα περάσει…  και θα κριθεί ο καθένας στο .. βαθμό του!