Κρίσεις ΕΛ.ΑΣ ( ΠΣ): Με την επετηρίδα στο συρτάρι Αξιωματικοί σβήνουν και γράφουν, συζητούν σενάρια και περιμένουν το ΚΥΣΕΑ

Οι Κρίσεις για τους Αξιωματικούς της ΕΛΑΣ και της Πυροσβεστικής προβλέπονται από το ΠΔ, στο δεύτερο 15θήμερο μέχρι το πρώτο 10ήμερο Φεβρουαρίου, του έτους. Ωστόσο τα σενάρια και οι φήμες αφήνουν ανυπόγραφες  διαταγές καθώς όλοι περιμένουν να “μείνουν” και να.. “γίνουν”..

Με τις εκτιμήσεις για τη σύγκλιση ΚΥΣΕΑ εντός της εβδομάδας, καθώς αναμένεται από την Κυριακή (21/01) εντός των ημερών, πρόκειται να αποφασιστεί η παραμονή ή μη του Αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ Ανριστρατηγου Κων/νου Τσουβάλα.  Σενάρια με επίκληση της ολοκλήρωσης θητείας -της προβλεπόμενης διετίας- για το Ανώτατο Αξίωμα στη Φυσική Ηγεσία και φήμες για “ευδοκιμο τερματισμό” θέλει να  διαψεύδονται και μενει να επιβεβαιωθούν.

Αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ ωστόσο, χαμηλά στην επετηρίδα, επισημαίνουν ότι η αναμονή των Κρίσεων έχουν προκαλέσει “δυσλειτουργία” σε αρκετές Υπηρεσιακές λειτουργίες καθώς έγγραφα και διαταγές σε κάποιες περιπτώσεις παραμένουν σε αναμονή για υπογραφή καθώς οι Ανώτεροι και Ανώτατοι αυτές τις ημέρες αναμένουν τις ετυμηγορία των…  Κρίσεων.

Εσωτερικές μετακινήσεις και ανακατατάξεις των επικεφαλής Υπηρεσιών – με εκτιμήσεις για ενδεχόμενες ανατροπές της τελευταίας στιγμής -αναμένεται να συνθέσουν το νέο οργανόγραμμα του Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ.

Πληροφορίες από Αστυνομικές πηγές στο Nantiareport.gr επισημαίνουν ότι εκτιμάται να προκύψουν σημαντικές ανακατανομές στο Υπηρεσιακό Οργανόγραμμα με μείωση του αριθμού των Αντιστράτηγων θέτοντας τους εκτός επετηρίδας με βαθιές “τσιμπιτές” επιλογές προάγοντας παράλληλα Ανώτερους σε Ανώτατους που βρίσκονται πολύ χαμηλά στην επετηρίδα. Με μια “σταθερά” ωστόσο σε επίπεδο Ανώτατων Αξιωματικών στο βαθμό Αντιστρατηγου, που θέλει να συνεχίσει το έργο που έχει ανατεθεί σε ευαίσθητο θέμα για την ελληνική επικράτεια.

Το σίγουρο ωστόσο όπως χαρακτηριστικά επισημαίνεται στο Nantiareport.gr οι Κρίσεις της ΕΛΑΣ- και το ΠΣ με μικρή ημερολογιακή απόκλιση- πρόκειται να έχουν ολοκληρωθεί με την αποστρατεία και προαγωγή των Αξιωματικών μέχρι τις 6 Φεβρουαρίου 2018.

Βδομάδα είναι, θα περάσει για τους “κρίνοντες”.. με Κρίσεις.