Φυλακές Κορυδαλλού: Στη μνήμη του Βασίλη Στεφανάκου, απο εγκλείστους του Σωφρονιστικού Καταστήματος

Έγκλειστοι στις Φυλακές Κορυδαλλού, συγκεντρώθηκαν στη μνήμη του Βασίλη Στεφανάκου, ως πρώην συγκρατημενός τους, με τους ιδιαίτερους δεσμούς που αναπτύσσονται στα Σωφρονιστικά Καταστήματα οι κρατούμενοι.

Δύο έγκλειστοι στις Φυλακές Κορυδαλλού – πρώην συγκρατούμενοι του Βασίλη Στεφανάκου- απευθύνονται (20/01) στους υπολοιπους κρατούμενους οι οποίοι τους ακούν με προσοχή, εντός του Σωφρονιστικού Καταστήματος Κράτηση, ενώ στον ΙΝ Αγίας Παρασκευής στο Άλσος Χαϊδαρίου βρίσκεται σε εξέλιξη η κηδεία του Βασίλη Στεφανάκου, με αναφορές τους, στο δολοφονημένο πρώην βαρυποινίτη.

«Δεν είναι κοντά μας σαν παρουσία ο Βασίλης. Θα είναι κοντά μας στο μυαλό μας όμως, στην καρδιά μας. Προσπάθησε να μας κάνει όλους καλύτερους. Σήμερα είναι η κηδεία του. Σήμερα τιμούμε την μνήμη του. Σκοτώθηκε πριν λίγες ημέρες, αλλά ξανασκοτώθηκε μετά ο Βασίλης Ο δεύτερος θάνατος του ήταν από τους δημοσιογράφους όπως τον παρουσίασαν. Εμείς τον ξέρουμε. Αγωνιστήκαμε μαζί του, γελάσαμε, γίναμε φίλοι μαζί του. Ο Βασίλης για όσα χρόνια ήταν στην Α’ πτέρυγα στο κελί 40, η πόρτα του ήταν πάντα ανοιχτή για όσους είχαν ανάγκη. Για να βοηθήσει, για όσους χρειαζόντουσαν χρήματα για δικηγόρους, για όσους είχαν ανάγκη. Προσπάθησε να αλλάξει τους φυλακές, δεν κοίταζε την πάρτη του αλλά τον συγκρατούμενο. Είτε τον συμπαθούσες, είτε όχι, είχε διαλέξει έναν καθαρό δρόμο και τον πήγε μέχρι τέλους ευθεία. Είχε δικό του κώδικα αξιών, είχε δικές τους αρχές, ήταν ιδιαίτερος. Οι λέξεις είναι φτωχές. Οσα έκανε εδώ μέσα, αλλά δεν θα τον ξεχάσουμε. Ο θάνατος δεν τον κέρδισε. Ο θάνατος κερδίζει μόνο όταν τον ξεχνάς. Και εμείς δεν θα τον ξεχάσουμε ποτέ», αναφέρει μεταξύ άλλων ο ένας από τους δύο εγκλείστους του Κορυδαλλού. Πρόκειται για τον κατάδικο τρομοκράτη μέλος της Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς Χρήστο Τσάκαλο, με τον οποίο ο Στεφανακος διατηρούσε στενές φιλικές σχέσεις ενώ είχε αναφερθεί και σε συνεντεύξεις του με θετικά σχόλια για τα έγκλειστα μέλη της ΤΟ.

Ενός λεπτού σιγή και δια βοής οι έγκλειστοι φωνάζουν «Καλό ταξίδι Βασίλη, αθάνατος!» Με παρατεταμένο χειροκρότημα αφήνουν το δικό τους “στίγμα”, για την εκτέλεση του Βασίλη Στεφανάκου.

___________

* το video ανέβηκε στο Youtube