Κρανίδι: Έγκυος Σομαλή σε ξενοδοχείο – δομή λαθρομεταναστών- θετική στον κορωνοϊό- Μεταβαίνουν Χαρδαλιάς, Τσιόδρας, Μηταράκης

Σύμφωνα με το Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου η 28άχρονη Σομαλή, βρέθηκε θετική στον κορωνοϊό, σε τεστ στο οποίο υποβλήθηκε στο Νοσοκομείο όταν μεταφέρθηκε για άλλη αιτία

Έγκυος στον 6ο μήνα, μεταξύ των λαθρομεταναστών από χώρες της υποσαχάριας Αφρικής οι οποίοι έχουν υποβληθεί σε υποχρεωτική καραντίνα στο Ξενοδοχείο “Γαλαξίας” διαγνώστηκε θετική στον κορωνοϊό, ύστερα από εξετάσεις στις οποίες υποβλήθηκε στις 19 Απριλίου στο Νοσοκομείο Ναυπλίου στο οποίο είχε μεταφερθεί για εξετάσεις. Το ξενοδοχείο ήταν σε καραντίνα από τη Μεγάλη Πέμπτη (16/04) καθώς καθαρίστρια είχε βρεθεί θετική στον ιό και απέχει σε υποχρεωτική καραντίνα ενώ δεν έχει μεταβεί για εργασία τις τελευταίες 12ημέρες .

«Από τα αποτελέσματα των εξετάσεων που διενεργήθηκαν χθες στο Ινστιτούτο Παστέρ στην Αθήνα, προέκυψε ότι είναι θετική στον Covid 19. Η εγκυμονούσα διαμένει χωρίς συμπτώματα και σε πλήρη υγειονομική απομόνωση στο δωμάτιο της, στην δομή φιλοξενίας στο Κρανίδι» προστίθεται στην ανακοίνωση του Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου .

Ο Δήμαρχος Γιάννης Γεωργόπουλος, αναφέρει σε ανακοίνωσή του προς τους κατοίκους του Κρανιδίου, «Αγαπητοί συμπολίτες, υπάρχουν νεώτερες εξελίξεις για το θέμα της εξάπλωσης του κορωνοϊού στην περιοχή μας και, όπως έχω υποχρέωση και σας έχω διαβεβαιώσει, σας ενημερώνω. Χθες, ανήμερα του Πάσχα, γυναίκα μετανάστρια από το Γαλαξία διακομίστηκε στο Γ. Ν. Ναυπλίου, μέσω Κ. Υ. Κρανιδίου τις πρωινές ώρες. Δεν κρίθηκε απαραίτητη η νοσηλεία της για το λόγο για τον οποίο είχε διακομιστεί και επέστρεψε στο ξενοδοχείο. Το δείγμα όμως που πήραν στο νοσοκομείο βρέθηκε, αργά τη νύχτα, θετικό. Δηλαδή η γυναίκα αυτή είναι ” θετική ασυμπτωματική” στον κορωνοϊό. Μετά από αναφορά του γεγονότος στον ΕΟΔΥ, τόσο από τους γιατρούς του νοσοκομείου Ναυπλίου και του ΚΥ Κρανιδίου, όσο και τη δική μου επικοινωνία και παρέμβαση, μεγάλο κλιμάκιο είναι καθ οδόν για το ξενοδοχείο Γαλαξίας».

Στην περιοχή έχει μεταβεί εσπευσμένα κλιμάκιο του ΕΟΔΥ και στο ξενοδοχείο που λειτουργεί υπό την εποπτεία του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης (ΔΟΜ) υποβάλει τους 470 λαθρομετανάστες σε τεστ, τα αποτελέσματα των οποίων θα έχουν ολοκληρωθεί σε δύο 24άωρα, προκειμένου να γίνει αποτίμηση της κατάστασης.

Στο ξενοδοχείο έχει μεταβέί ο Υφυπουργός Πολιτικής προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς, ο καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας, ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότης Μηταράκης και ο διοικήτης του ΕΟΔΥ. Πρόκειται για το τρίτο -γνωστό – περιστατικό κορωνοϊύ σε δομή λαθρομεταναστών, καθώς είχαν προηγηθεί κρούσματα στη Ριτσώνα και στη δομή της Μαλακάσας.

Σημειώνεται επίσης, ότι το  βράδυ του Μεγάλου Σάββατου (199/04) κατέληξε από  παθολογικά αίτια 39άχρονη λαθρομετανάστρια από το Σουδάν, κατά τη διάρκεια της διακομιδής της με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ από την δομή φιλοξενίας στο Νοσοκομείο Κορίνθου. Σύμφωνα με τα στοιχεία του ιατρικού της φακέλου ήταν αρνητική για Covid-19.