Κουβέλα Ραχών, Φθιώτιδα: Αναζητούν τα κίνητρα των δραστών της εκτέλεσης του Αρχιφύλακα Σεραφείμ Γκαλιμάνη

Συνεχίζονται οι έρευνες για τον προσδιορισμό των δραστών της εν ψυχρώ εκτέλεσης του 47άχρονου Αρχιφύλακα, στην Κουβέλα Ραχών Φθιώτιδας, έξω από το σπίτι του. Καταθέσεις και υλικό από κάμερες, ενώ εξετάζεται τόσο ο υπηρεσιακός του φάκελος, όσο και αντιπαραθέσεις κατά την τέλεση των καθηκόντων του, με εγκλείστους

Τα αποτελέσματα της βαλλιστικής στους 45 κάλυκες -30 βολίδες έχουν ριφθεί απο το kalashnikov ενώ 15 από εννιάρι πιστόλι- (από τα εγκληματολογικά εργαστήρια προέκυψε ότι τα όπλα δεν έχουν χρησιμοποιηθεί σε τρομοκρατική ενέργεια) που έχουν περισυλλεγεί -μέχρι στιγμής -στο χώρο της εκτέλεσης, οι τηλεφωνικές κλήσεις που έχουν πραγματοποιηθεί από “ακαταχώρητους” στην περιοχή χρήστες τηλεπικοινωνιών αναμένεται όπως εκτιμουν οι Αξιωματικοί του τμήματος Εγκλημάτων κατά Ζωής της Ασφάλειας Αττικής, που έχουν αναλάβει τη διερεύνηση της εκτέλεσης του 47χρονος Αρχιφύλακα, Σεραφείμ Γκαλιμάνη από την ανάλυση και αξιολόγηση των ευρημάτων και των πειστηρίων επιχειρούν να προσδιορίσουν τη βάση εκκίνησης ώστε να κατευθύνουν την Αστυνομική έρευνα στον προσδιορισμό “κύκλου υπόπτων”. Οι Αστυνομικοί αναζητούν το “παραβατικό πλαίσιο” των δραστών οι οποίοι εκτέλεσαν τον 47άχρονο Αρχιφύλακα, να προέρχονται από σύμπραξη μελών της Greek Mafia των φυλακών, με τους εγκλείστους τρομοκράτες σε “αναβαθμισμένη” δράση σε εκτελέσεις και “συμβόλαια”.
Παρά το ότι τα χαρακτηριστικά της εκτέλεσης του 47χρονου Αρχιφύλακα Σεραφείμ Γκαλιμάνη από το modus operandi των δραστών, και τον οπλισμό που χρησιμοποίησαν- kalashnikov και πιστόλι- προσδιορίζει χαρακτηριστικά τρομοκρατικής ενέργειας, οι Αστυνομικοί εξετάζουν οι δράστες να προέρχονται από τα κυκλώματα των βαρυποινιτών του κοινού ποινικού εγκλήματος. Για την υπόθεση έχουν καταθέσει τα μέλη της οικογένειας του 47άχρονου Αρχιφύλακα ενώ αναμένεται και κληθούν συγγενείς, φίλοι και συνάδελφοι του Σωφρονιστικού Υπαλλήλου.

Υλικό από τις κάμερες καταστημάτων ή επιχειρήσεων της ευρύτερης περιοχής αλλά και το υλικό από το κέντρο διαχείρισης κυκλοφορίας της εθνικής οδού- στα διόδια Τραγανας και Πελαγίας. Από τα προανακριτικά ευρήματα και τις καταθέσεις, οι αναλυτές της ΕΛΑΣ, προσδιορίζουν σε τρία άτομα τους εκτελεστές του 47άχρονου Αρχιφύλακα οι οποίο επέβαιναν σε όχημα με το οποίο διέφυγαν. Οι δράστες, διαπιστώθηκε ότι άδειασαν μία γεμιστήρα από κάθε όπλο στοχεύοντας τον 47χρονο Αρχιφύλακα του Δομοκού. Κατά την αυτοψία στο όχημα του Αρχιφύλακα, διαπιστώθηκε ότι η φορά στις βολίδες είναι από πίσω προς το εμπρόσθιο μέρος του οχήματος του από την αριστερή πλευρά του. Οι Αξιωματικοί του ΥΔΕΖΙ εκτιμουν οτι οι τρεις δράστες δεν αποβιβάστηκαν από το όχημα αλλά το οχημα ηταν εν κινήσει για το λόγο αυτό έχει παραγγελθεί στην ιατροδικαστή Αποστολία Ακριβούση, κατά τη νεκροτομή στη σορό, να διαπιστωθεί αν ο 47άχρονος Αρχιφύλακας, έχειδεχθεί “χαριστική βολή”.
Σύμφωνα με την ιατροδικαστική Αποστολία Ακριβούση, από τη νεκροψία στη σορό του Αρχιφύλακα, φέρει τραύματα “πίσω, στην αριστερή, αλλά και στην μπροστινή πλευρά του σώματός του- στην πλάτη, τα πλευρά, το στήθος και το κεφάλι”-.

image

Όσοι γνώριζαν τον Αρχιφύλακα, τον προσδιορίζουν ως “τυπικό καλό και ήσυχο άνθρωπο” και “καλό συνάδελφο”. Ειχε υπηρετήσει σε φυλακές της επικράτειας ενώ επί σειρά ετών, υπηρετούσε στις φυλακές Κορυδαλλού. Τα τελευταία δύο χρόνια υπηρετούσε στις φυλακές του Δομοκού ως Αρχιφύλακας.

ΚΟΥΒΕΛΑ ΡΑΧΩΝ_+ΓΚΑΛΙΑΜΗΣΟ υπηρεσιακός φάκελος του 47άχρονου Αρχιφύλακα, είχε αξιολογηθεί από τους “Αδιάφθορους” της ΕΛΑΣ στην υποβολή των αιτήσεων για τη στελέχωση του προσωπικού στο κατάστημα κράτησης του Δομοκού, στο οποίο σχεδιάστηκε να λειτουργήσει η πτέρυγα ..”υψίστης” ασφαλείας, με τον Αρχιφύλακα να παραμένει στη θέση του.
Είχε προηγηθεί η μετακίνηση του πρώην Αρχιφύλακα των Φυλακών, σε Σωφρονιστικό Κατάστημα της Θεσσαλίας, έπειτα από διένεξη με βαρυποινίτη και πυρήνες της Φυλακής. Ο 47άχρονος Αρχιφύλακας Σεραφείμ Γκαλιμάνη, αντικατέστησε τον προκάτοχό του, για τον οποίο πληροφορίες προσδιορίζουν ότι είχε «υπογραφεί συμβόλαιο» και για λόγους ασφάλειας του ίδιου και της οικογένειάς του, μετακινήθηκε από το Σωφρονιστικό Κατάστημα Κράτησης του Δομοκού. Χρειάστηκε «παρέμβαση» ώστε να « κλεισει το ζήτημα» με τις εντάσεις και τις διενέξεις να είναι στο «πλαίσιο» της φυλακής. Οι «αντιδράσεις» για τη λειτουργία των φυλακών Δομοκού, που είχαν εκφραστεί-στο πρόσφατο παρελθόν- από εγκλείστους κατάδικους για τρομοκρατία και από βαρυποινίτες ως προς το οργανόγραμμα λειτουργίας τους, εξετάζονται σχολαστικά.
Το κλιμάκιο της Ασφάλειας Αττικής ερευνά τις όποιες πειθαρχικές ποινές είχε επιβάλει ο 47χρονος Αρχιφύλακας, σε εγκλείστους, οι οποίες είχαν προκαλέσει “δυσθυμία” στους αποδέκτες ποινικούς. Πειθαρχική ποινή σε Αλβανό έγκλειστο, ενώ υπηρετούσε στις φυλακές Κορυδαλλού, φέρεται να είχε προκαλέσει ομοεθνή του βαρυποινίτη με “έρεισμα” μεταξύ των ποινικών -εγκλείστων
στις φυλακές ο οποίος βρίσκεται σε σύμπραξη με τους “Πυρήνες φυλακής”-, και με αυτή την αιτίαση, είχε δεχθεί προσδιορισμένες απειλές ο 47άχρονος Αρχιφύλακας.

Νάντια Αλεξίου- NantiaReport