Κουδουμάς, Ηράκλειο: Στις €72.000 η κοστολόγηση της επιχείρησης έρευνας και διάσωσης για το ζευγάρι που είχε βγει .. βαρκάδα

Κοινοποιήθηκε στο ζευγάρι η κοστολόγηση των υπηρεσιών του Λιμενικού Σώματος στη επιχείρησης έρευνας και διάσωσής τους, για για άσκοπη μετακίνηση ενω πραγματοποιούσαν εκδρομή εν πλω

Ο πιλότος Στελιος Παπαδάκης που αγνοούνταν με τη σύντροφο του στο Κουδουμα και κατάφερε να σωθεί αφού κολύμπησε αρκετές ώρες ως το Μοναστήρι όπου κατέφυγε για βοήθεια, καλούνται να πληρώσουν €72.000, για τα έξοδα της επιχείρησης έρευνας και διάσωσης του Λιμενικού Σώματος με προσωπικόκαι μέσα, ενώ στον 45χρονο επιπλέον έχει επιβληθεί απαγόρευση εξόδου από τη χώρα.

Ο πιλότος Στελιος Παπαδάκης είχε εντοπισθεί (25/07) στη Μονή Κουδουμά ενώ η σύντροφός του, στην σπηλιά του Αγίου Αντωνίου, Ηρακλείου Κρήτης. Σε αναζήτηση του 45χρονου άνδρα, ο οποίος κατάγεται από χωριό της ενδοχώρας του Ηρακλείου και ήταν σε διακοπές προερχόμενος από τη Γερμανία όπου ζει μόνιμα κι εργάζεται ως πιλότος με την 39χρονη Γερμανίδα συντροφό του, είχαν κινητοποιηθεί δυνάμεις του Λιμενικού το απόγευμα του Σαββάτου (24/07) καθώς ενώ έκαναν βόλτα με βάρκα στην θαλάσσια περιοχή των Καλών Λιμένων στο Ηράκλειο, παρά το απαγορευτικό και δεν είχαν επιστρέψει λόγω των ισχυρών ανέμων και της θαλασσοταραχής.

Στην επιχείρηση έρευνας και διάσωσης συμμετείχαν πλοίο ανοιχτής θαλάσσης του λιμενικού, πέντε παραπλέοντα σκάφη και ναυαγοσωστικό σκάφος, υπό εξαιρετικά αντίξοες καιρικές συνθήκες, με τους ανέμους που πνέουν στην περιοχή να είναι ιδιαιτέρως ισχυροί. Στις έρευνες συμμετείχαν και δύο ελικόπτερα, του λιμενικού και της πολεμικής αεροπορίας.

apopsilive.gr