Ηράκλειο, Κρήτης: Εντοπίστηκε εν ζωή το ζευγάρι που είχε βγεί βαρκάδα και ήταν αγνοούμενοι

Εν ζωή αλλά εξαντλημένο εντοπίσθηκε το ζευγάρι που αγνοούνταν στη θαλάσσια περιοχή των Καλών Λιμένων στο Ηράκλειο Κρήτης

Σύμφωνα με πληροφορίες από Λιμενικές πηγές, ο  άνδρας εντοπίσθηκε (25/07) στη Μονή Κουδουμά ενώ η κοπέλα στην σπηλιά του Αγίου Αντωνίου, Ηρακλείου Κρήτης. Είναι καλά στην υγεία τους αν και εξουθενωμένοι από την περιπέτειά τους.

Σε αναζήτηση του ζευγαριού είχαν κινητοποιηθεί δυνάμεις του Λιμενικού το απόγευμα του Σαββάτου (24/07) καθώς ενώ έκαναν βόλτα με βάρκα στην θαλάσσια περιοχή των Καλών Λιμένων στο Ηράκλειο, δεν είχαν επιστρέψει. Η Λιμενική Καλών Λιμένων, ενημερώθηκε το μεσημέρι του Σαββάτου (24/07) από ιδιώτη, για τη μισθωμένη για εκδρομή εν πλω λέμβο ανοιχτού τύπου, η οποία είχε ανατραπεί, στη θαλάσσια περιοχή ”ΑΓΙΟΥ ΙΩΑΝΝΗ” Καλών Λιμένων, λόγω των ισχυρών ανέμων και της θαλασσοταραχής.

Στην επιχείρηση έρευνας και διάσωσης συμμετείχαν πλοίο ανοιχτής θαλάσσης του λιμενικού, πέντε παραπλέοντα σκάφη και ναυαγοσωστικό σκάφος, υπό εξαιρετικά αντίξοες καιρικές συνθήκες, με τους ανέμους που πνέουν στην περιοχή να είναι ιδιαιτέρως ισχυροί. Από την αναγγελία των δυο ως αγνοούμενοι, στις έρευνες συμμετείχαν και δύο ελικόπτερα, του λιμενικού και της πολεμικής αεροπορίας, ωστόσο κατα τη σημερινή ημέρα δεν κατέστη εφικτό λόγω των ισχυρών ανέμων που πνέουν. Ωστόσο οι ερευνες από το πρωί της Κυριακής (25/07) ενισχύθηκαν με τη συνδρομή πλοίων που διέρχονται ανοιχτά του Λιβυκού Πελάγους, σε συνεργασία με το κέντρο επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος.

Στις έρευνες συμμετείχαν και ελικόπτερα Super Puma της Πολεμικής Αεροπορίας

Συγγενείς του 45χρονου άνδρα, ο οποίος κατάγεται από χωριό της ενδοχώρας του Ηρακλείου και ήταν σε διακοπές προερχόμενος από τη Γερμανία όπου ζει μόνιμα κι εργάζεται ως πιλότος με την 39χρονη Γερμανίδα συντροφό του, μετέβησαν στο λιμεναρχείο και γνωστοποιήσαν τα στοιχεία τους.