Κρήτη: Για άσκοπη κινητοποίηση το ζευγάρι των διασωθέντων καλείται να πληρώσει το Λιμενικό

Για την κινητοποίηση των Αρχών με υπαιτιότητά τους, με δεδομένο των δυσμενών καιρικών συνθηκών, και παρά την απαγόρευση πραγματοποιησαν εκδρομή εν πλω, το ζευγάρι που διασώθηκε, καλείται να πληρώσει τα έξοδα του Λιμενικού

Εξιτήριο εντος της ημέρας (28/07) από το “Βενιζέλειο” νοσοκομείο Ηρακλείου αναμένεται να λάβουν οι δύο διασωθέντες που εντοπίστηκαν, στους Καλούς Λιμένες. Ο άνδρας εισήχθη στην πνευμονολογική κλινική καθώς αντιμετώπιζε πρόβλημα λόγω της κατάποσης θαλασσινού νερού ενώ η γυναίκα έχει εισαχθεί στην παθολογική κλινική.

Παρά την απόφαση για απαγορευτικό απόπλου λόγω της θαλασσοταραχής και των δύσκολων καιρικών συνθηκών το ζευγάρι επέλεξε να πραγματοποιήσει την εν πλω εκδρομή που είχαν προγραμματίσει.

Από το Λιμενικό Σώμα βρίσκεται σε εξέλιξη η διαδικασία επιβολής διοικητικού προστίμου στον 45χρονο χειριστή της λέμβου η οποία αναποδογύρισε το απόγευμα του περασμένου Σαββάτου (24/07) στη θαλάσσια περιοχή των Καλών Λιμένων στο Ηράκλειο της Κρήτης.
Ο 45χρονος με καταγωγή από χωριό στην ενδοχώρα του Ηρακλείου μόνιμος κάτοικος Γερμανίας πιλότος στο επαγγελματικό, μαζί με την 39χρονη σύντροφό του, εντοπίσθηκαν σε σπηλιά της περιοχής κατά την επιχείρηση έρευνας και διάσωσης. Νωρίτερα, είχαν ενοικιάσει λέμβο και παρά την απαγόρευση απόπλου λόγω των άσχημων καιρικών συνθηκών που επικρατούσαν στην περιοχή, ανοίχτηκαν στην θαλάσσια περιοχή των Καλών Λιμένων. Λόγω της έντονης θαλασσοταραχής το σκάφος τους αναποδογύρισε και βρέθηκαν να παλεύουν με τα μανιασμένα κύματα.

Με εντολή του Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας καλείται να πληρώσει τα έξοδα της επιχείρησης έρευνας και διάσωσης οπως άλλωστε προβλέπει η απόφαση του Αρχηγείου του Λιμενικού Σώματος.

Στην επιχείρηση διάσωσης στους Καλούς λιμένες συμμετείχε περιπολικό πλωτό του ΛΣ ανοικτής θαλάσσης η χρήση του οποίου κοστολογείται προς €1.894/ ώρα, ενώ άγνωστο συμμετείχε και το ελικόπτερο super puma, με κάθε ώρα επιχειρησιακής ανταπόκρισης το ποσό ανέρχεται σε €1.230 καθώς και η απασχόληση προσωπικού Λιμενικού Σώματος €6,00/ ώρα
Τα επιπλέον ποσά προσαυξάνονται 50% για κάθε επιπλέον ώρα με τις επτάμισι ώρες εργασίας.