Κόβονται συνοδείες και στατικές φυλάξεις σε πρώην Βουλευτές, κόμματα και Συμβούλους- Διαταγή του Αρχηγείου της ΕΛΑΣ

Επικαιροποιημενη διαταγή του Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ για τα μέτρα σε πολιτικούς και πρώην διατελέσαντες Υπουργούς όλων των κομμάτων απεστάλη διαβαθμισμένη προς τις αρμόδιες Υπηρεσίες

Σύμφωνα με πληροφορίες του Nantiareport.gr, με την επικαιροποιημενη διαταγή του Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ, διατηρούν στις οικίες και τα γραφεία τους τη διάθεση αστυνομικών -με πλήρη μέτρα- ο πρώην Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, ενώ ένα σκοπό αν βάρδια πλέον θα έχουν οι πρώην Υπουργός Δικαιοσύνης Κώστας Τσιάρας, ο πρώην Μεταναστευτικής Πολιτικής (και ΠροΠο) Νότης Μηταράκης, ο πρώην ΠροΠο Τάκης Θεοδωρικάκος,  ο πρώην Παιδείας Άγγελος Συριγος, και ο Αναπληρωτής Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος, Θανάσης Πλευρης.

Με την ίδια διαταγή σύμφωνα με πληροφορίες του NantiaReport.gr, όλοι οι πρωην βουλευτές ανεξαρτήτως κόμματος πλην τεσσαρων πολυ “ειδικών” περιπτωσεων (σσ. που δεν αναφέρονται στην διαταγη), δε θα φυλάσσονται πλέον στις οικίες τούς. Σημειώνεται οτι οι συνοδειες κόβονται ή μειώνονται με προσωπικες επιστολές προς τα προσωπα.

Τελος για τη διάθεση αστυνομικών σε μέτρα στατικής φύλαξης για τους πρώην Υπουργούς ΣΥΡΙΖΑ, του ΠΡΟΠο Νίκο Τόσκα, και Παιδείας Νίκο Φίλη, τον Χρήστο Σπίρτζη.  Καθώς επίσης διακοπή διάθεσης αστυνομικού σε στατική φύλαξη αποφασίστηκε για την πρώην Γενική Γραμματέα του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα τον Γιαν(ν)η Βαρουφάκη και όλους τους πρώην βουλευτές του κόμματος “Μέρα 25”, τον πρόεδρο της Ένωσης Κεντρώωου Βασίλη Λεβέντη και τους πρώην βουλευτές του κόμματος του. Μεταξυ αυτών που διακόπτεται πλέον η διάθεση αστυνομικών στις οικίες  τους, ειναι πρώην Γραμματείς υπουργείων, και πρώην συμβουλοι,

Εντός της ημέρας (24/09)- αναφέρουν πληροφορίες του Nantiareport.gr- πρόκειται να αποσταλεί στις Αστυνομικές Υπηρεσίες η διαταγή για τους Δικαστικούς Και τη Δευτέρα (25/09) για ιδιωτες- επιχειρηματίες,  Δημοσιογράφους- μεταξύ άλλων οι οποίοι απασχολούσαν ένστολο προσωπικό σε στατική φύλαξη στις οικίες τούς.