“Απο τη λήψη της παρούσης” .. “κόβονται” οι στατικές φυλάξεις σε ολους τους πρώην Βουλευτές- Ακολουθούν Δικαστικοί και επιχειρηματίες

Με διαταγή που διαβιβάστηκε σε ολες στις Αστυνομικές Υπηρεσίες, οι πρώην που λάμβαναν προνόμια φύλαξης από την ΕΛΑΣ έλαβαν ενημέρωση για διακοπή της αστυνομικής διάθεσης

Η ενημέρωση στις Αστυνομικές Υπηρεσίες της Αττικής διαβιβάστηκε από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας και περιλαμβάνει τις στατικές φυλάξεις σε οικίες και γραφεία όλων ανεξαιρέτως των Βουλευτών που προηγείται της αναφοράς τους, η διατύπωση “πρωην”. Δεν γίνεται ωστόσο αναφορά στους συνοδούς αστυνομικούς που διαθέτουν τα συγκεκριμένα πρόσωπα, για τα οποία θα ληφθεί απόφαση το επόμενο διάστημα και εφόσον εξετασθουν κατά περίπτωση οι διαθέσεις ένστολου προσωπικού.

Η απόφαση αφορά του Βουλευτές των κομμάτων που στις πρόσφατες εκλογές δεν κατάφεραν να επανεκλέγουν μεταξύ των οποίων και Αρχηγοί Κομμάτων που δε μπήκαν στη Βουλή.

Η διαταγή ως προς το χρόνο εφαρμογής της διακοπής φύλαξης των πρώην Βουλευτών αναφέρει “από τη λήψη της παρούσης” δηλαδή τις 18.00 το απόγευμα της Παρασκευής (22/09).

Ωστόσο σύμφωνα με την ίδια πηγή ενήργησης του Nantiareport.gr, υπάρχουν και περιπτώσεις εξαίρεσης, μεταξύ των οποίων ο Άγγελος Συριγος και ο Κώστας Τσιάρας.

Ενημέρωση του Nantiareport.gr αναφέρει ότι πρόκειται να ακολουθήσουν τέως Δικαστικοί και Επιχειρηματίες οι οποίοι λάμβαναν προνόμια φύλαξης από την ΕΛΑΣ ενώ δεν συνετρεχαν οι λόγοι χορήγησης των αστυνομικών.

Ενημέρωση του Nantiareport.gr σημειώνει ότι αυτή η εξέλιξη έχει επιφέρει γκρίνια και τηλεφωνικές όχλησης από τους..  “κομμένους” για παραμονή των αστυνομικών σε στατικές φυλάξεις,  χωρίς να έχουν επιτύχει αναστρέψιμη απόφαση.