Ασπρόπυργος: Ξεκίνησε η διαδικασία για τη μεταστέγαση των φυλακών Κορυδαλλού

Στο νέο συγκρότημα σωφρονιστικών καταστημάτων στον Ασπρόπυργο, θα μεταφερθούν οι φυλακές Κορυδαλλού

Στο Συμβούλιο της Επικρατείας κατατέθηκε για νομοπαρασκευαστική επεξεργασία σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος για την έγκριση του ειδικού πολεοδομικού σχεδίου, τον καθορισμό των χρήσεων και των όρων δόμησης για τις νέες φυλακές  στις εγκαταστάσεις του παλαιού “Στρατόπεδου της Αμερικανικής Ευκολίας” (παλιά βάση του ΝΑΤΟ) στον Ασπρόπυργο.

Η έκταση των 103.022 τ.μ., που θα καταλάβουν οι εγκαταστάσεις των φυλακών, χωρίζεται σε δύο ζώνες. Η πρώτη ζώνη, έκτασης 92.974 τ.μ., προορίζεται για την ανάπτυξη του “Νέου Κορυδαλλού” και η δεύτερη ζώνη, 10.048 τ.μ., για τη δημιουργία Διεύθυνσης Μεταγωγών Δικαστηρίων Αθηνών.

Επίσης, προβλέπεται η δημιουργία 40 Σωφρονιστικών Καταστημάτων, καθώς οι εγκαταστάσεις του παλαιού στρατοπέδου ήταν διάσπαρτες σε μικρά οικήματα, καθώς επίσης η δημιουργία Νοσοκομειακής μονάδας και χώρου εκπαίδευσης, και η ανέγερση εκκλησίας. Τα κτίρια των φυλακών θα έχουν μέγιστο επιτρεπόμενο ύψος τα 9 μέτρα ενώ για τις υποδομές ασφαλείας, παρατηρητηρίων και ελέγχου το μέγιστο επιτρεπόμενο ύψος θα είναι τα 14 μέτρα.

Εξωτερικών των εγκαταστάσεων των φυλακών, σε περίμετρο προβλέπεται η δημιουργία πρόσθετης περίφραξης, σε ασφάλεια των κτιριακών εγκαταστάσεων.