Κουκάκι: Από ύψος 7m βάρους 6kg με ταχύτητα 42,2 km/h το τσιμεντότουβλο που έριξε κουκουλοφόρος στους Αστυνομικούς στο Κουκάκι

Η Εισαγγελία αποφάνθηκε για τους συλληφθέντες μεταξύ των οποίων και ο .. “μπετατζής” που έχει καταγραφεί να απορρίπτει τσιμεντόλιθο από μπαλκόνι ορόφου κατά των Αστυνομικών που επιχειρούσαν από κάτω, ότι οι κατηγορίες σε βάρος των συλληφθέντων είναι .. πλημμελήματα. Ωστόσο ένα από τα πειστήρια αποτελεί και το .. τσιμεντότουβλο(!)

Όπως προκύπτει από την ανάλυση των δεδομένων, το τσιμεντότουβλο που έριξε ο κουκουλοφόρος, ενώ από κάτω σε γνώση του υπήρχαν άνθρωποι- επιχειρούσαν Αστυνομικοί- ήταν βάρους 6 kg και το σημείο από το οποίο το απέρριψε- μπαλκόνι της κατάληψης- σε ύψος 7 m από το δρόμο. Η ταχύτητα που αναπτύσσει ένα αντικείμενο του ίδιου βάρους που πέφτει από το ίδιο ύψος, υπολογίζεται στα 42,2 km/h ενώ και το βάρος λόγω της δύναμης και της ορμής με την οποία προσκρούει στην επιφάνεια υπερβαίνει τα 117 kg

Στην περίπτωση των Αστυνομικών που επιχειρούσαν το Σάββατο (11/01) στις δύο καταλήψεις στο Κουκάκι, το τσιμεντότουβλο προσέκρουσε με ελαστική κρούση στις ασπίδες  τους, με τις οποίες είχαν σχηματίσει “καλύπτρα” πάνω από τα κεφάλια τους. Ο δράστης είχε εμφανώς ανθρωποκτόνο πρόθεση κατά των Αστυνομικών. Σε κάθε περίπτωση η εμπρόθετη ανθρωποκτονία είναι κακούργημα. Οι 21ας συλληφθέντες αφέθηκαν όλοι ελεύθεροι με ΠΔ που τους ασκήθηκε σε βαθμό πλημμελήματος, ενώ τους ορίσθηκε δικάσιμος.

Έντονες υπήρξαν και συνεχίζονται οι αντιδράσεις των Αστυνομικών για τις εντολές που είχαν στην επιχείρηση για “ηπια ανταπόκριση και χωρίς χρήση”, για τους έξι τραυματίες μεταξύ των οποίων δύο με κατάγματα, και τον κατεστραμμένο ατομικό και υπηρεσιακό τους εξοπλισμό. Το Αργηγείο της ΕΛΑΣ αποφάσισε την αντικατάσταση του κατεστραμμένου εξοπλισμού όσων συμμετείχαν στην επιχείρηση της ΕΛΑΣ στο Κουκάκι. Ωστόσο σε ανακοίνωσή της η Εισαγγελία στις αντιδράσεις των Αστυνομικών καθώς όλοι οι 21ας συλληφθέντες εφέθηκαν ελεύθεροι, αναφέρει «.. η ποινική δίωξη ασκήθηκε κατόπιν αξιολόγησης του αποδεικτικού υλικού που υπεβλήθη ενώπιον μας και συγκεντρώθηκε στα πλαίσια της αστυνομικής προανάκρισης».

Όταν ως Αρχή έχεις  “δύο οπτικές” στα ίδια γεγονότα ανάλογα τον εμπλεκόμενο της “άλλης πλευράς” με μόνη σταθερά το ένστολο προσωπικό της ΕΛΑΣ, μόνο επικίνδυνες μπορεί να είναι οι αποφάσεις και επιτρέπει την ανοχή σε .. επόμενη φορά!
Στην ΠΔ σε βαρος των 21 συλληφθέντων στα επεισόδια στις καταλήψεις στο Κουκάκι, αναφέρονται έξι πλημμελήματα  και ΟΛΟΙ αφέθηκαν ελεύθεροι. Από τον ΠΚ η απόπειρα ανθρωποκτονίας είναι κακούργημα και η ανθρωποκτονία από δόλο επίσης!..

Νάντια Αλεξίου- NantiaReport.gr