Κως: Αντιδράσεις κατοίκων στη δημιουργία των Hot Spot- Με χημικά η επίσκεψη Καμμένου στο νησί

Την αντίδρασή τους στη δημιουργία hotSpot στο νησι της Κω, εξέφασαν κάτοικοι του νησιού οι οποίοι  συγκεντρώθηκαν στο σημείο που είχε οριστεί  για την προσγείωση του Σινούκ που μετέφερε τον πρόεδρο των ΑΝΕΛ- ΥΕΘΑ, Πάνο Καμμένο. Το ελικόπτερο -αρχικά- δεν κατάφερε να προσγειωθεί και ο πιλότος έδωσε σχέδιο  πτήσης για τη Λέρο. Αστυνομικοί  έκαναν  χρήση  χημικών και απομάκρυνε τους συγκεντρωμένους.

image

Οι κάτοικοι ενόψει  της προγραμματισμένης επίσκεψης του Πάνου Καμμένου (03/02) πραγματοποίησαν συγκεντρωση διαμαρτυρίας για το προσφυγικό. Αστυνομικές δυνάμεις απέκλεισαν με κλούβα και αυτοκίνητο του στρατού το δρόμο που οδηγεί στο ακίνητο του Νίκου Κανταρζή, το οποίο προτάθηκε για δημιουργία Hot spot στο νησί της Κω, εν αναμονή της άφιξης του Πάνου Καμμένου.
Παράλληλα στο Λινοπότι συγκεντρωθηκαν κάτοικοι του νησιού στο ενδεχόμενο ο Υπουργός Άμυνας να άλλαζε την προγραμματισμένη του επίσκεψη, ωστόσο  όπως εξελίχθηκαν τα γεγονότα καποιοι κινηθηκαν -τελικα- προς το ακίνητο Κανταρζή.
image

Συμφωνα με ανακοινωση του υπουργείου Άμυνας, το ελικόπτερο Σινούκ που μετέφερε τον υπουργό Άμυνας στο νησί, δεν κατάφερε να προσγειωθεί αρχικά στο προκαθορισμένο σημείο, καθώς όταν έγινε αντιληπτό από διαδηλωτές, προκλήθηκεαν επεισόδια, με τους αστυνομικούς να κάνουν περιορισμένη χρήση χημικών και δακρυγόνων για να τους απωθήσουν, ενω ο πιλότος έδωσε  νέο  σχέδιο πτήσης προς της Λέρο.

Σύμφωνα -πάντα- με το Υπουργείο Άμυνας, όταν οι συνθήκες  το επέτρεψαν το ελικόπτερο επέστρεψε στο προκαθορισμένο σημείο, προσγειώθηκε αλλά πριν βγει ο Πάνος Καμμένος, σηκώθηκε και πάλι για τη Λέρο.
Σύμφωνα με εκδοχή  την οποία παραθέτουν τοπικά  μεσα, το ελικόπτερο έκανε τρεις αποτυχημένες προσπάθειες να προσγειωθεί στον Ιππικο Ομιλο όπου και παλι δεν κατάφερε προσγείωση  και επέστρεψε -πάλι – στη Λέρο.

wpid-fb_img_1440179987314.jpg

Τα επεισόδια με αφορμή  τη δημιουργία  των Hot Spot στο νησί της Κω με την παρουσία  του Υπουργού  Άμυνας, έρχονται σχεδόν έξι μήνες μετά την επεισοδιακή επίσκεψη του Πάνου  Καμμένου στην Κω, όταν προπηλακίστηκε  από κατοίκους κατευθυνόμενος στο Δημαρχείο του νησιού, με κάποιους να έχουν  πετάξει αυγά  και μπουκάλια.


*vimatisko.gr, kosday.gr (video, φώτο)