Κορυδαλλός: Οι σχέσεις της Greek Maria, στη διπλή δολοφονία 

Δολοφονίες στο χώρο των ανθρώπων της νύχτας στον πυρήνα της Greek Mafia άνοιξε νέους ερευνητικούς διαύλους για τις Αρχές μετά τη δολοφονία των δύο κουνιάδων στον Κορυδαλλό

Η εν ψυχρώ εκτέλεση του Βασίλη Ρουμπέτη και του Διονύση Μουζακίτη με καταιγισμό πυρών από Kalashnikov στον Κορυδαλλό είναι η συνέχεια στον κύκλο αίματος με περισσότερους από 25νεκρους με βαρύ ποινικό μητρώο καί δικογραφίες που κατά καιρούς έχουν απασχολήσει το Τμήμα Δίωξης Εκβιαστων της Ασφάλειας Αττικής .

Όπως έχουν καταλήξει οι ερευνητές της Ασφάλειας, ο Διονύσης Μουζακίτης, οδηγεί το θωρακισμένο αυτοκίνητο κι αποβιβάστηκε για να ανοίξει τη γκαραζόπορτα της οικίας όταν οι δύο εκτελεστές τον αιφνιδίασαν και δέχθηκε τα φονικά πυρά. Ο δεύτερος από τους εκτελεστές στόχευσε στον Βασίλη Ρουμπέτη ο οποίος βρισκόταν επίσης στο αυτοκίνητο αλλά με ανοιχτή την πόρτα. Συνολικά στο σημείο έχουν εντοπισθεί  40 κάλυκες από πολεμικό τυφέκιο.

Ο Βασίλης Ρουμπέτης, οργανωμένος οπαδός του Ολυμπιακού, καταδικάστηκε για την δολοφονία του οπαδού του Παναθηναϊκού Μιχάλη Φιλόπουλου, σε οπαδικη σύρραξη μεταξύ οπαδών το 2007 στη λεωφόρο Λαυρίου. Μετά την αποφυλάκισή του έδινε παρόν και βρέθηκε στη συνοδεία του επίσης δολοφονημένου, Βασίλη Στεφανάκου.

Όπως προκύπτει και από τις καταθέσεις ο Βασίλης Ρουμπετης ήταν ο άνθρωπος που είχε τελευταία επικοινωνήσει με το Βασίλη Στεφανάκο πριν αποχωρήσει από τα γραφεία της εταιρείας του και του είχε ζητήσει να τον περιμένει για να τον συνοδεύσει να φύγουν μαζί, χωρίς ωστόσο να τον ακούσει. Με την έξοδο του από την έδρα της επιχείρησης του ο Βασίλης Στεφανάκος δέχθηκε τη δολοφονική επίθεση μέσα στο θωρακισμένο τζιπ που χρησιμοποιούσε καθημερινά για τις μετακινήσεις του.

Αναφορά στα στοιχεία του Βασίλη Ρουμπέτη είχε γίνει  και στην έρευνα για την δολοφονία του εμπόρου καυσίμων, Γιώργου Μήτσου, ο οποίος εκτελέστηκε με Kalashnikov τον Ιούνιο του 2022, ενώ είχε αφιχθεί στα γραφεία της εταιρίας του στη Λεωφόρο Μαραθώνος στον Γέρακα.

Ο κουνιάδος του Διονύσης Μουζακίτης ήταν ο σύζυγος της αδελφής του 40χρονου και είχε “ενταχθεί” στην ομάδα του επίσης δολοφονημένου Γιάννη Σκαφτούρου. Ο ίδιος είχε ρόλο οδηγού, μέχρι και τη δολοφονία του στο πατρικό του σπίτι στα Σκούρτα Βοιωτίας, το περασμένο Πάσχα (2022). Οι σχέσεις που είχαν αναπτυχτεί ήταν τόσο ανεπτυγμένες καθώς όπως προέκυψε, το Smart που είχε σταθμεύσει ο Διονύσης Μουζακίτης στο πάρκινγκ της οικίας του κουνιάδου του στον Κορυδαλλό, εξακολουθεί να είναι καταχωρημένο στο όνομα του δολοφονημένου Γιάννη Σκαφτούρου.

Επίσης για τους Αστυνομικούς, που ασχολούνται με τη δολοφονίας των δύο κουνιάδων στοιχείο έρευνας ειναι η διαπίστωση ότι το θωρακισμένο Mercedes τζιπ το οποίο είχε στην κατοχή του ο Βασίλης Ρουμπετης, και μέσα στο οποίο  δολοφονήθηκε, από τα έγγραφα κυκλοφορίας προκύπτει να ανήκει σε εταιρία συμφερόντων του Γιάννη Αλαφούζου στο Νέο Φάληρο, με έδρα την οδό Εθνάρχου Μακαρίου όπου είναι οι εγκαταστάσεις της τηλεόρασης και του ραδιοφώνου του ΣΚΑΪ.

Την έρευνα έχει αναλάβει η Δίωξη Εγκλημάτων κατά Ζωής και το Τμήμα Δίωξης Εκβιαστων της Ασφάλειας Αττικής.