Κόνιτσα Ιωαννίνων: Επιχείρηση ανάσυρσης του αγνοούμενου Αστυνομικού περιπατητή

Εντοπίσθηκε χωρίςι τις αισθήσεις του, από την ΕΜΑΚ και γίνεται προσπάθεια μεταφοράς του.

Νεκρός εντοπίστηκε ο 39άχρονο Αστυνομικός Ηλίας Καλαϊτζής, περιπατητής, τον οποίο  αναζητούσε η 5ηΕΜΑΚ και κλιμάκιο της ΠΥ Κόνιτσας και Ιωαννίνων (13/04) στην ευρύτερη περιοχή της Ιεράς Μονής Στομίου στην Κόνιτσα Ιωαννίνων.

ΗΛΙΑΣ ΚΑΛΑΪΤΖΗΣ_ΕΛΑΣ_ΑΤ ΠΡΕΒΕΖΑΣ_ΝΕΚΡΟΣ ΠΕΖΟΠΟΡΟΣ

Ο Αστυνομικός υπηρετών στο ΑΤ Πρέβεζας, πατέρας τεσσάρων παιδιών, εμπειρος πεζοπόρος, το Σάββατο (13/04) με τους φίλους του, ειχαν προγραμματίσει με αφορμή τον εορτασμό των γενεθλίων του, περιήγηση στο καταφύγιο της Αστράτας από δύσβατο μονοπάτι, κοτά στην ΙΜ Στομίου στην Κόνιτσα Ιωναννίνων.

Σε δύσβατο και εξαιρετικά επικίνδυνο σημείο καλυμμένο από χιόνι ο Αστυνομικός γλίστρησε με αποτέλεσμα να πέσει σε απότομη χαράδρα. Οι φίλοι του ενημέρωσαν αμέσως την ΕΜΑΚ και την Πυροσβεστική.

Ελικόπτερο από το Άκτιο, ύστερα από αίτημα της Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Ηπείρου απογειώθηκε, υπέστη όμως βλάβη και επέστρεψε στην βάση του. Η βλάβη αποκαταστάθηκε και επιχείρησε για δεύτερη φορά πτήση ωστόσο δεν κατέστη εφικτό να προσεγγίσει το σημείο του λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών.

Το μεσημέρι της Κυριακής (14/04) το πεζοπόρο τμήμα της 5ης ΕΜΑΚ, εντόπισαν νεκρό σε βάθος 700-800 μέτρων, κοντά στο σημείο που είχαν υποδείξει οι φίλοι του, τον 39άχρονο Αστυνομικό.

ΗΛΙΑΣ ΚΑΛΑΪΤΖΗΣ_ΕΛΑΣ_ΑΤ ΚΟΝΙΤΣΑΝ_ΝΕΚΡΟΣ ΠΕΖΟΠΟΡΟΣ

Ο Ηλίας Καλαϊτζής αγαπούσε το ορεινό τρέξιμο, και σε παλαιότερο άρθρο του είχε περιγράψει τα συναισθήματα του από την επαφή με τη φύση στα βουνά. «Ακόμα ο νους μου βρίσκεται στους ήχους της άγριας φύσης, τις εικόνες που δεν μπορούν εύκολα να ξεκολλήσουν τα μάτια από πάνω, εκεί που ξαφνικά ακούς μια πανδαισία ήχων, από διάφορα πουλιά, εικόνες από μικρά και μεγάλα ερπετά να περνούν από μπροστά σου, το ορμητικό και άλλοτε ποιο ήρεμο πεντακάθαρο νερό, από κάθε σημείο του φοβερού αγνώστου δάσους της Ροδόπης! Νιώθω πραγματικά τυχερός που μέσα σε τρία χρόνια που ξεκίνησα το τρέξιμο, κατάφερα πριν λίγες ημέρες να βρεθώ στην εκκίνηση ενός αγώνα -ορόσημο- για όποιον ασχολείται με το ορεινό τρέξιμο και όχι μόνο! Έναν αγώνα φτιαγμένο από ανθρώπους που βλέπεις στα μάτια τους το πόσο αγαπούν αυτό που κάνουν και στόχος τους είναι να ζήσει κάθε αθλητής αυτή την εμπειρία!»