Π.Χριστίδης: “Αν τα Εξάρχεια είναι Μονμάρτη η Παπακώστα είναι η Μαρία Αντουανέτα”

Σχόλια έχει προκαλεί στην αντιπολίτευση η δήλωση της Υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη Κατερίνας Παπακώστα ότι «..τα Εξάρχεια είναι ένα κέντρο τέχνης και πολιτισμού, μια Μονμάρτη..»

«Ιδανική πραγματικότητα βλέπει η κ. Παπακώστα.. Στα Εξάρχεια υπάρχει εμπόριο οπλών, τράφικινγκ, ληστείες..» σχολίασε η ευρωβουλευτής της ΝΔ Ελίζα Βόζεμπεργκ, «Με πραγματικό σχέδιο και πολιτική βούληση η ΕΛΑΣ μπορεί να βάλει την τάξη σε διάστημα μηνών σε μια περιοχή που κινδυνεύουν και οι κάτοικοί της» κατέληξε η υποψήφια Ευρωβουλευτής της ΝΔ.

«Αν τα Εξάρχεια είναι η Μονμάρτη της Αθήνας, τότε η Κατερίνα Παπακώστα είναι η Μαρία Αντουανέτα», ανέφερε δηκτικά, ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Παύλος Χρηστίδης. «Η Αστυνομία δε μπορεί να περάσει κάτω από τη Ζωοδόχου Πηγής, έχουν εντολή να μην το κάνουν αυτό, μάς το έχουν πει αξιωματικοί», τόνισε χαρακτηριστικά.

«Δεν πέφτει το ξύλο της αρκούδας στη Μονμάρτη.. προφανώς δεν είναι και Βηρυτός εν καιρώ πολέμου, άλλα έχουν ξεφύγει τα πράγματα, υπάρχουν μαχαιρώματα υπάρχουν (σσ. στην περιοχή) άτομα του κοινού ποινικού δικαίου», σχολίασε ο συγγραφέας και υποψήφιος ευρωβουλευτής με Το Ποτάμι Θανάσης Χειμωνάς. «Δεν είναι λύση η ανοχή της κυβέρνησης, ούτε η σκληρή καταστολή που προτείνει η ΝΔ… Στα Εξάρχεια πρέπει να γίνουν χειρουργικές κινήσεις» κατέληξε.