Κομοτηνή: Διακινητής λαθρομεταναστών μπήκε με φορτηγό… στη Σχολή Δοκίμων Αστυφυλάκων- Με την ΕΛΑΣ να κάνει “αφαιρετική” ενημέρωση

Μισή αλήθεια δεν είναι ψέμματα λένε, αλλά όταν η μισή απόδοση των περιστατικών έρχεται σε ενημέρωση της ΕΛΑΣ με επίσημη ανακίνηση προκύπτουν ερωτήματα και.. κενά

Τα ξημερώματα της περασμένης Κυριακής (19/09) οι ΟΠΚΕ Κομοτηνής, μετά από καταδίωξη συνέλαβε διακινητή λαθρομεταναστών. Η εκδοχή που παραθέτει η ΕΛ.ΑΣ σε σχέση με τα πραγματικά γεγονότα..  αποκλίνουν.

Όπως αποδόθηκε στην επίσημη ενημέρωση της ΕΛΑΣ, «[…] πλησίον του οικισμού Αιγείρου Ροδόπης αστυνομικοί της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας του Τμήματος Ασφάλειας Κομοτηνής συνέλαβαν διακινητή, διότι τον εντόπισαν να οδηγεί ΙΧΦ αυτοκίνητο και να μεταφέρει, παράνομα, στην ενδοχώρα οκτώ μη νόμιμους μετανάστες. Σημειώνεται ότι ο δράστης αρχικά δεν σταμάτησε σε σήμα στάσης των αστυνομικών και ανέπτυξε ταχύτητα, πραγματοποιώντας επικίνδυνους ελιγμούς, ενώ στη συνέχεια ακινητοποίησε το όχημα και επιχείρησε να διαφύγει πεζός, χωρίς να τα καταφέρει καθόσον συνελήφθη από τους αστυνομικούς, αντιστεκόμενος κατά τη σύλληψη. Από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι για το παραπάνω όχημα είχε δηλωθεί κλοπή στις 16/09 σε αστυνομική υπηρεσία της Θεσσαλονίκης».

Ωστόσο όπως προκύπτει από το ρεπορτάζ,  σύμφωνα με πληροφορίες του «Χ» έγινε σήμα στάσης για τον έλεγχο του φορτηγού, ο οδηγός δεν σταμάτησε, ανέπτυξε μεγάλη ταχύτητα και επιχείρησε να διαφύγει και μπήκε τη Σχολή Δοκίμων Αστυφυλάκων Κομοτηνής καθως οι μπάρες στην είσοδο της Σχολής ήταν –για άγνωστο λόγο- ανεβασμένες, κατι που δεν αναφέρθηκε στην επίσημη ανακοίνωση της κατά τα άλλα με διάθεση εξωστρέφειας και “επικοινωνιακης” ΕΛΑΣ.

Κατα την ώρα του περιστατικού στην Αστυνομική Σχολή βρισκόταν μόνο το νυχτερινό προσωπικό, ενώ αυτό το διάστημα δεν έχουν ακόμα στεγαστεί εκπαιδευόμενοι. Στις αστυνομικές εγκαταστάσεις ακολούθησε πεζη καταδίωξη, με τον διακινητή να εγκαταλείπει το φορτηγό σε μια προσπάθεια να διαφύγει και τους λαθρομετανάστες να τρέχουν προς κάθε κατεύθυνση.

Στο πλαίσιο της έρευνας και αναζήτησης, οι αστυνομικοί εντόπισαν το διακινητή  και τους λαθρομετανάστες και προχώρησαν σε συλλήψεις.