Κολωνός: Κοινή έρευνα ΕΥΠ και Αντιτρομοκρατικής για τρεις Τούρκους με πλαστά έγγραφα- Εντοπίσθηκαν σε έλεγχο της ΔΙΑΣ στο κέντρο

Ο δειγματοληπτικός έλεγχος από πληρώματα της ΔΙΑΣ Αθηνών σε τρεις αλλοδαπούς στο κέντρο της Αθήνας, προκάλεσε κινητοποίηση της Αντιτρομοκρατικής και της ΕΥΠ

Σύμφωνα με ανεπίσημη Αστυνομική ενημέρωση οι τρεις κατά δήλωση Τούρκοι υπήκοοι, εντοπίσθηκαν (04/11) στον Κολωνό από Αστυνομικούς της ΔΙΑΣ Αθηνών στο πλαίσιο περιπολίας και δειγματοληπτικών ελέγχων. Η παρουσία και η κίνησή τους κρίθηκε ύποπτη και οι Αστυνομικοί ζήτησαν στους τρεις αλλοδαπούς άνδρες έλεγχο στοιχείων ταυτοπροσωπίας. Οι τρεις δήλωσαν Τούρκοι υπήκοοι και επέδειξαν καταφανώς πλαστά Δελτία Αστυνομικής Ταυτότητας Ελληνικής Αρχής, παραδέχθηκαν ότι μπήκαν ως λαθρομετανάστες από τα παράνομα περάσματα του Έβρου, στη Χώρα. Οι Αστυνομικοί προχώρησαν στην προσαγωγή τους στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αθηνών, προκειμένου να εξακριβωθεί η ταυτότητά τους καθώς και η παρουσία τους στο χώρο.

Σε έρευνα στα προσωπικά αντικείμενα που έφεραν στην κατοχή τους, σε σακίδια πλάτης , κατασχέθηκαν επίσης τρεις στρατιωτικές ταυτότητες του Τουρκικού κράτους, με εμφανή ένδειξη γνησιότητα των εγγράφων ωστόσο εξετάζονται,  ενώ από τις επίσημες Αρχές μέχρι ώρας, δεν υπάρχει επίσημη ανακοίνωση ή ενημέρωση . Για τις προσαγωγές ενημερώθηκαν οι Ειδικές Υπηρεσίες της Αντιτρομοκρατικής και το αρμόδιο κλιμάκιο της ΕΥΠ.

Ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες του NantiaReport.gr, αναφέρουν ότι επιβεβαιώθηκαν τα στοιχεία τους, καθώς πρόκειται για δύο αυτομολήσαντες Αστυνομικούς κι έναν γιατρό ,  με το Κράτος της Τουρκίας να τους έχει χαρακτηρίσει «Γκιουλενιστές» αντιφρονούντες στο καθεστώς Ερντογάν, και από παράνομα περάσματα  του Έβρου μετακινήθηκαν στην Ελλάδα με πρόθεσή τους για τελικό προορισμό τους, την Ευρώπη.

Αυτή ωστόσο οι εξέλιξη εγείρει πολλά ερωτήματα τόσο για την ασφάλεια στη συνοριακή γραμμή του Έβρου, καθώς και προβληματισμό ως προς το γεγονός είτε ως αντιφρονούντες ή “σύνδεσμοι υπό κάλυψη”, η σύλληψή τους δημιουργεί προϋπόθεση για υποβολή αιτήματος πολιτικού ασύλου από την Ελλάδα το οποίο θα πρέπει να εξετάσει η Ελληνική Δικαιοσύνη και η Κυβέρνηση, και στη συνέχεια να προωθηθούν σε χώρες της Ευρώπης, με τη διαδικασία για μια ακόμα φορά να οξύνει τις σχέσεις με την Τουρκία.