Δέλτα Έβρου: “Πεζοπόροι λαθρομετανάστες, καλοντυμένοι, ατσαλάκωτοι με σακίδια- Τηλεφωνούμε στην Αστυνομία.. Ψυχή!” (video)

Στην περιοχή του Δέλτα του Έβρου, δύο οικογένειες λαθρομεταναστών – κατά δήλωσή τους – Τούρκοι πεζοπόροι εντοπίζονται από κατοίκους, στο “απροσπέλαστο σημείο του φράχτη”. Καλούνε την Αστυνομία, τους παραπέμπουν στη Συνοριακή, και από εκεί στο Φυλάκιο και όταν εντόπισαν όχημα του στρατού, είχαν … παρατήρηση και “οι πεζοπόροι λαθρομετανάστες συνέχισαν την πορεία τους”..

«Στο Δέλτα του Έβρου πριν μια ώρα συναντούμε πεζοπόρους παράνομους μετανάστες δύο οικογένειες με μικρά παιδιά να κινούνται στο κεντρικό ανάχωμα του Τσιρωζη. Τους πλησιάζουμε, δεν μιλούν αγγλικά και μας λένε ότι είναι Τούρκοι. Καλοντυμένοι, ατσαλάκωτοι με σακίδια στην πλάτη«.

»Τηλεφωνούμε στην Αστυνομία, σε νούμερο που έχουμε καταχωρημένο για τις περιπτώσεις αυτές και τους περιγράφουμε το σημείο.
«Που είναι του Τσιρωζη;», έρχεται η ερώτηση, «Πήρατε στο Τμήμα του Τυχερού. Πάρτε την Συνοριακή Φερών”.
Α, καλά ο πολίτης να ψάχνει ποιον να ενημερώσει. Και στο Τμήμα του Τυχερού δεν ξέρουν τα πιο προβεβλημένα σημεία περάσματα του Έβρου, τα σημεία από όπου θα περάσει ο φράχτης και δέχονται τις μεταναστευτικές ροές; Τηλεφωνούμε στην “σωστή” Συνοριακή δίνοντας τα στοιχεία μας.
«Στέλνουμε όχημα». Περιμένουμε πιο κάτω μήπως συναντήσουμε Αστυνομικό ή Στρατιωτικό όχημα. Ψυχή!
Κάποια στιγμή ενώ φθάνουμε στο πρώην “Φυλάκιο Καραγώγου” για να αποχαιρετήσουμε το Δέλτα, βλέπουμε ένα όχημα στρατιωτικό τους κάνουμε σινιάλο, σταματούν, τους ενημερώνουμε.
«Θα πάει Χάμερ» μας λένε, «εμείς τώρα έχουμε παρατήρηση».

Δεν ξέρουμε τι έγινε τελικά. Οι πεζοπόροι λαθρομετανάστες συνέχιζαν την πορεία τους στην γλυκιά ηλιόλουστη μέρα σένα χώρο που αστυνομεύεται, που επιτηρείται ηλεκτρονικά, που είναι θωρακισμένο, που…», περιγράφει τη βιωματική εμπειρία της η κάτοικος της περιοχής και συνταξιούχος δημοσιογράφος Μελαχροινή Μαρτίδου .