ΚΕΒΟΠ, Χαϊδάρι: Διάρρηξη και βανδαλισμός στα γραφεία του Σκοπευτικού Συλλόγου “Βεληνεκές”

Άγνωστοι δράστες κατάφεραν να εισβάλουν σε Στρατιωτική περιοχή, στο πεδίο βολής του ΚΕΒΟΠ Χαϊδαρίου , και κατέστρεψαν τα γραφεία του Σκοπευτικού Συλλόγου “Βεληνεκές ”

Την εικόνα της καταστροφής αντίκρισαν τα μέλη του Σκοπευτικού Συλλόγου “Βεληνεκές” το πρωί της Μ.Τετάρτης (15/04) οταν μετέβησαν στις εγκαταστήσεις τους εκτός του ΚΕΒΟΠ Χαϊδαρίου.

“Ότι μπορούσαν να σπάσουν, το έσπασαν. Ότι δεν μπορούσαν να σπάσουν το βανδάλισαν με μπογιές και ότι μπορούσαν να κλέψουν, το έκλεψαν!!
Κάποιοι έβγαλαν όλο το μίσος και τον κομπλεξισμό τους στις εγκαταστάσεις του Συλλόγου μας”, δηλώνει ο Γιώργος Κοτσιφάκης Πρόεδρος του Σκοπευτικού Συλλόγου “Βεληνεκές” .

Οι δράστες εισέβαλλαν στο χώρο, χωρίς κάνεις να αντιληφθεί το παραμικρό στην είσοδο της στρατιωτικής εγκατάστασης. Πρόκειται για μια αχανή στρατιωτική έκταση στο βουνό  πάνω από το Χαϊδάρι, στην οποία στεγάζονται Σκοπευτικού Σύλλογοι της Αττικής με προκάτ εγκαταστάσεις για την εξυπηρέτηση των σκοπευτών.

“Δεν είναι η πρώτη φορά που οι εγκαταστάσεις του Συλλόγου μας γίνονται στόχος βανδάλων. Και άλλες φορές στο παρελθόν μας έχουν προκαλέσει σοβαρές ζημιές στο Σύλλογο. Όμως αυτό που αντικρίσαμε σήμερα, δεν έχει ξαναγίνει!! Η καταστροφή είναι ολική!!” επισημαίνει ο πρόεδρος του “Βεληνεκές”

“Ολική καταστροφή!  Βανδαλισαν και έσπασαν, κατέστρεψαν τα πάντα “!

“Δεν ξέρω εάν αυτοί που το έκαναν έχουν σχέση με τον χώρο της σκοποβολής ή εάν είναι κάποια κακοποιά στοιχεία και άτομα απροσάρμοστα με κοινωνική αναπηρία, αυτό που ξέρω είναι ότι, εμείς σαν Σύλλογος προσπαθούμε να λειτουργούμε δίνοντας το καλύτερο που μπορούμε στα μέλη μας, χωρίς να δημιουργούμε κανένα πρόβλημα σε άλλους Συλλόγους”, σημειώνει ο Γιώργος Κοτσιφάκης.
Ωστοσο δεν είναι η πρώτη φορά που δράστες επιδίδονται σε καταστροφές και Βανδαλισμό στο χωρο του ΚΕΒΟΠ. Και πριν μια εβδομάδα άγνωστοι δράστες διέρρηξαν το χώρο και μεταξύ άλλων καταστροφών που προκάλεσε είχαν αποσπάσει ρο καταγραφικό της κάμερας.

“Κανένας δεν ενδιαφέρεται για τους Συλλόγους που βρίσκονται σε αυτό το χώρο . Ο Στρατός δηλώνει αναρμόδιος, αν και τα Πεδία Βολής είναι χώρος του Στρατοπέδου και η ΣΚ.Ο.Ε. αποποιείται κάθε ευθύνη και μεταθέτει το πρόβλημα στους Συλλόγους, χωρίς να κάνει καμία προσπάθεια να δώσει λύση σε αυτήν την μάστιγα.
Όσοι από εμάς έχουμε δημιουργήσει Σκοπευτικούς Συλλόγους και είχαμε την τύχη και την ατυχία να φτιάξουμε τις εγκαταστάσεις μας στο σκοπευτήριο Χαϊδαρίου -γιατί πολύ απλά δεν υπάρχει άλλος χώρος-, έχουμε συνεχώς  την αγωνία για το τι θα αντικρίσουμε κάθε φορά που ανεβαίνουμε να ετοιμάσουμε το πεδίο βολής για τις προπονήσεις μας.
Τις ονομάζουμε «εγκαταστάσεις» αλλά μόνον αυτό δεν είναι. Είναι χώροι που έχει παραχωρήσει η ΣΚ.Ο.Ε. στους Συλλόγους χωρίς καμία υποδομή. Ότι έχει δημιουργηθεί στο σκοπευτήριο Χαϊδαρίου, έχει γίνει από τους Συλλόγους. Όμως, σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να θεωρηθούν «σύγχρονες» αυτές οι εγκαταστάσεις αφού δεν παρέχουν ούτε τα βασικά Δεν υπάρχει ούτε ρεύμα ούτε νερό, ενώ, κάθε Σαββατοκύριακο προπονούνται σε αυτούς τους χώρους χιλιάδες σκοπευτές.. Σε ποια άλλη Χώρα να πάμε και να τους παρουσιάσουμε αυτήν την κατάσταση και να μην γελάσουν νομίζοντας ότι τους λέμε ανέκδοτα. Δυστυχώς όμως, αυτή είναι η εικόνα της Σκοποβολής στη Χώρα μας”, τονίζει με έντονη αίσθηση θυμού και όχλησης ο πρόεδρος του “Βεληνεκές”.

“Θλίβομαι και στεναχωριέμαι γιατί συνειδητοποιώ ότι πολύ δύσκολα θα αλλάξει αυτή η εικόνα και πραγματικά δεν ξέρω εάν αυτοί που είναι αρμόδιοι για να αλλάξουν κάτι, δεν θέλουν ή εάν δεν μπορούν”, καταλήγει.

Για τη διάρρηξη και το βανδαλισμό, έχει ενημερωθεί η Αστυνομία χωρίς ωστόσο να υπάρχουν εκτιμήσεις για τους δράστες, παρά μόνο εικασίες, και το κόστος της καταστροφής να ανέρχεται στο κόστος νέας εγκατάστασης από μηδενική βάση.