ΚΕΡΚΥΡΑ: Ο βραβευμένος νέος επιχειρηματίας, με την πολυσυζητημένη κοσμική ζωή, συνελήφθη για δωροδοκία

Νέος, βραβευμένος, με πολυσυζητημένη επιχειρηματική δραστηριότητα..και ακόμα πιο συζητημένη “φιλία” με παρουσιάστρια, είναι ο 38χρονος ο οποίος συνελήφθη στην Κέρκυρα για απόπειρα δωροδοκίας του προέδρου του Οργανισμού Λιμένος Κέρκυρας.

image

Σύμφωνα με την καταγγελία, ο 38άχρονος, επεδίωκε την επαναπροκήρυξη διαγωνισμού διαχείρισης στερεών αποβλήτων του λιμανιού της Κέρκυρας, ο οποίος ήταν σε εξέλιξη, και επιζητούσε.. επαναπροκήρυξη του διαγωνισμού με ευνοϊκότερους όρους για την επιχείρησή του.
Ο 38άχρονος επιχειρηματίας μαζί με τον μικρότερο αδερφό του, διοικούν όμιλο εταιρειών με έδρα τον Πειραιά, η οποία δραστηριοποιείται στην παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας με την αποκομιδή απορριμμάτων, καταλοίπων φορτίου πλοίων από τα λιμάνια, βιομηχανικών απορριμμάτων, και ζωικών αποβλήτων, φυτικών υποπροϊόντων από σούπερ μάρκετ, σφαγεία και κρεαταγορές.  
Στα μέσα Ιανουαρίου η Εταιρεία βραβεύεται στα European Business Awards, ενώ το Νοέμβριο του 2014, ο τοτε προεδρος της Βουλής, παρέδιδε στον 38χρονο και τον αδελφό του, το βραβείο Ανάπτυξης και Καινοτομίας της Λέσχη Επιχειρηματικότητας για το 2014.
Η παρουσία της παρουσιάστριας ως σύνοδος του, σε γνωστό ξενοδοχείο της Αθήνας, όπου διεξαγόταν η εκδήλωση των βραβείων επιχειρηματικότητας, προκάλεσε ..gossip συζητήσεις, με τους ίδιους να δηλώνουν “καλοί φίλοι”.
Σύμφωνα με Αξιωματικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Κέρκυρας, ο 38χρονος επιχειρηματίας, προσέγγισε τον πρόεδρο του Οργανισμού Λιμένος Κέρκυρας και “πρότεινε” να του προσφέρει 15.000 ευρώ, προκειμένου να ακυρώσει τροποποιώντας τις σχετικές διατάξεις προς όφελος της επιχείρησης του να επαναπροκηρύξει το διαγωνισμό.
Σε προκαθορισμενο ραντεβού (05/02) ο 38άχρονος συνελήφθη, ενώ παρέδιδε 5.000 ευρώ, ως προκαταβολή του συνολικού ποσού των 15.000 ευρώ το οποίο είχε “προτείνει” στον πρόεδρο του ΟΛΚΕ.  Ο 38άχρονος με τη κακουργηματικού χαρακτήρα ποινική δικογραφία, που σχηματίσθηκε σε βάρος του, για το αδίκημα της δωροδοκίας υπαλλήλου, οδηγήθηκε (06/02) στον  Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κερκύρας.

Νάντια Αλεξίου- NantiaReport