ΕΞΑΡΧΕΙΑ: ΤΩΡΑ- Επίθεση σε πλήρωμα περιπολικού της Τροχαίας, από άτομα του χώρου. Στις φλόγες το περιπολικό

Δολοφονική απόπειρα από άτομα του “χώρου” σε πλήρωμα περιπολικού, με αυτοσχέδιες βόμβες μολωτοφ. Στις φλόγες παραδόθηκε το περιπολικό.

image

Οι Αστυνομικοί της Τροχαίας, είχαν λάβει κλήση να επιληφθούν σε τροχαίο με υλικές(σύγκρουση ΤΑΧΙ σε σταθμευμένο) στη συμβολή της Τοσιτσα με τη Σπ.Τρικούπη στα Εξάρχεια. Άτομα του “χώρου” τα οποία συμμετείχαν σε εκδήλωση στην πλατεία, διέκριναν το υπηρεσιακό όχημα, και επιτέθηκαν στο πλήρωμα της Τροχαίας με αυτοσχέδιες μολωτοφ (06/02-22.50). Στην προσπάθεια των Αστυνομικών να βγουν από το όχημα δέχθηκαν επίθεση με πέτρες. Ο οδηγός του οχήματος κατάφερε να μετακινήσει το όχημα και να αποβιβαστεί μαζί με το συνοδηγό συνάδελφό του, πριν το περιπολικό παραδοθεί στις φλόγες. Ελαφρά τραυματίες οο δύο Αστυνομικοί, καθώς κι ένας πολίτης, στην προσπάθειά του να κατασβέσει τη φωτιά που είχε εκδηλωθεί από την απόρριψη των αυτοσχέδιων μολωτοφ.
Στο σημείο κλήθηκε και σταθμός της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας(06/02-22.59) για φωτιά σε δύο οχήματα και έναν κάδο. Κατά την κατάσβεση, διαπιστώθηκε ότι το ένα όχημα το οποίο έχει απανθρακωθεί, ήταν το περιπολικό ενώ η φωτιά επεκτάθηκε στο δεύτερο αυτοκίνητο, το οποίο ήταν σταθμευμένο και στον κάδο.
Στο σημείο έχει κληθεί να μεταβεί Αστυνομική Δύναμη, ενώ αναζητούνται οι δράστες της δολοφονικής επίθεσης κατά των Αστυνομικών.

image

Η δολοφονική επίθεση κατά Αστυνομικών έρχεται μετά την “άτυπη συμφωνία του Σαββάτου” (31/01)όταν κατά την αντισυγκέντρωση και πορεία που παγματοποίησαν άτομα του “χώρου” η Αστυνομία χωρίς εξοπλισμό τήρηση ουδέτερη στάση απέναντι στους διαδηλωτές, οι οποίοι προκάλεσαν βανδαλισμούς σε κλούβες και έγραψαν υβριστικά συνθήματα όταν βρέθηκαν στα λουλουδάδικα όπου είχε στηθεί φραγμός της ΕΛΑΣ.
Προσαγωγές υπόπτων για την επίθεση ενώ έχουν πραγματοποιηθεί τέσσερις συλλήψεις.

Νάντια Αλεξίου- NantiaReport