Κερατέα: Συνελήφθη για κακοποίηση ζώου- Ξυλοκοπούσε με βούρδουλα το σκύλο του.

Με την κατηγορία της βάναυσης κακοποίησης ζώου, συνελήφθη 76άχρονος, να χτυπά με βούρδουλα το σκύλο του.

wpid-20150916_212935.jpg

  Η παρατηρητικότητα και τα φιλόζωα αισθήματα κατοίκου στην περιοχή Διψέλιζα Κερατέας, όταν διέκρινε το γείτονά της, να κακοποιεί βάναυσα με βούρδουλα, τον κατοικίδιο σκύλο του, προκάλεσε την κινητοποίηση των εθελοντών του Φιλοζωικού Σωματείου Προστασίας Αδέσποτων Λαυρίου και έπειτα απο καταγγελία στο Αστυνομικό Τμήμα Κερατέας, συνελήφθη (07/09) με την κατηγορία της βάναυσης κακοποίησης ο 76άχρονος ιδιοκτήτης του σκύλου.
Ο σκύλος, με βαρύτατα τραύματα, μεταφέρθηκε απο εθελοντές, αρχικά στο Αττικό Νοσοκομείο Ζώων και στη συνέχεια στο Κτηνιατρικό Νοσοκομείο της Φιλοζωϊκής Κορωπίου όπου παραμένει σε νοσηλεία.
Η υπόθεση αναμένεται να εκδικαστεί στο Αυτόφωρο Πλημμελειοδικείο της Αθήνας (21/09), ενώ έχουν δηλώσει να παραστούν ως μάρτυρες κατηγορίας του 76άχρονου εκπρόσωποι του Φιλοζωικού Σωματείου Λαυρίου, καθώς και άλλων φιλοζωϊκών οργανώσεων.
Επισημαίνεται, ότι για την προστασία των ζώων,  η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου, έπειτα από παρέμβαση του τότε Υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Βασίλη Κικίλια, έχει εκδώσει εγκύκλιο προς τις αρμόδιες αρχές, για την αυστηρή τήρηση της Νομοθεσίας και την παραδειγματική τιμωρία οσων εντοπίζονται να κακοποιουν ζώα.

Νάντια Αλεξίου- NantiaReport