Καβάλα: Τρείς σύλληψεις και μεγάλο χρηματικό ποσό κατασχέθηκε απο Αστυνομικούς ως μέρος των €4,2εκτ σκηνοθετημένης ληστείας

Ολοκληρώθηκε η έρευνα στο οικόπεδο της επιχείρησης εμπορίας αυτοκινήτων από την ΕΛ.ΑΣ με συλλήψεις και κατάσχεση του μεγαλύτερου μέρους των χρημάτων της σκηνοθετημένης ληστείας

Εξιχνιάστηκε η μεγάλη ληστεία με ύψος ποσού €4,2εκτ, το οποίο είχαν αφαιρέσει οι δράστες της ληστείας πριν ένα χρόνο, από τις εγκαταστάσεις υποκαταστήματος διεθνούς επιχείρησης παροχής Υπηρεσιών Ασφάλειας, στην Καβάλα. Κατά την Αστυνομική έρευνα εντοπίσθηκαν €3,6 εκατ., καθώς τα υπόλοιπα €600.000 κρυμμένα σε καταπακτή στο συνεργείο στην είσοδο των Αμισιανών Καβάλας και κρύπτες, ενώ διακριβώθηκε ότι οι δράστες με εκ των έσω βοήθεια, «σκηνοθέτησαν» τη ληστεία στον Αμυγδαλεώνα Καβάλας.

Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ συνελήφθησαν τρία άτομα,  μεταξύ των οποίων ο ιδιοκτήτης του συνεργείου αυτοκινήτων, ο γιος του, και ο κουμπάρος του τεως διευθυντής της εταιρείας Security από την οποία είχε ο ίδιος καταγγείλει την κλοπή ποσού ύψους €4,2εκτ , ενώ αναζητείται ένας ακόμα συνεργός τους στα κεντρικά της εταιρείας στην Αθήνας. Οι συλληφθέντες θα μεταγχθούν ενώπιον τους Ανακριτή τη Δευτέρα (23/12). Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές κατά τη διερεύνηση της υπόθεσης διακριβώθηκε ότι ο συνεργός των συλληφθέντων -ο οποίος αναζητείται-  φέρεται ότι τους παρείχε κλειδάριθμους για το άνοιγμα του χρηματοκιβωτίου και ασφαλιστικές δικλείδες ώστε να παρακάμψουν τα πρωτόκολλα ασφαλείας  και να αφαιρέσουν τα χρήματα.

Τα χρήματα θα ανεφοδίαζαν ΑΤΜ στην ευρύτερη περιοχή της Καβάλας

Η καταγγελία της ληστείας  στην εταιρία security στον Αμυγδαλεώνα, με δήλωση απαγωγής κατά τη διερεύνηση της υπόθεσης για τους Αστυνομικούς της Ασφάλειας, παρουσίαζε κενά , όταν πληροφορίες ανέφεραν ότι ο πρώην διευθυντής της εταιρείας security επισκέπτονταν πολύ συχνά το συνεργείο αυτοκινήτων του κουμπάρου του, στα Αμισιανά Καβάλας, με υποψίες να δημιουργούν υπόνοια για … “σκηνοθετημένη” ληστεία και οι έρευνα των αστυνομικών εντάθηκε προς κάθε κατεύθυνση.

Οι ασφαλιστικές εταιρείες οι οποίες είχαν ασφαλίσει τα χρήματα, είχαν θέσει εξ αρχής ενστάσεις

Αστυνομικές πηγές επισημαίνουν, ότι η ευκολία του πρώην διευθυντής της εταιρείας να απαριθμήσει τους δράστες της σε βάρος του “ληστείας” τα κενά στην περιγραφή για το “τηλεφώνημα” της απαγωγής της ανήλικης κόρης του, τα ευρήματα στο εγκαταλελειμμένο αυτοκίνητο με το οποίο διέφυγαν μετά τη ληστεία το οποίο εντοπίσθηκε σε εμφανές σημείο στην παλιά Εθνική Οδό Καβάλας-Θεσσαλονίκης καθώς και η γνώση για το ιδιαίτερα μεγάλο ποσό στο χρηματοκιβώτιο, άφησε υποψίες ότι η ληστεία οργανώθηκε «από μέσα» και αυτό το σημείο εξέτασαν σχολαστικά οι Αστυνομικοί της Ασφάλειας Καβάλας.

Η έρευνα των Αστυνομικών εντάθηκε, όταν ένα από τα χαρτονομίσματα της ληστείας κατασχέθηκε στην αγορά καθώς διακριβώθηκε από το σειριακό αριθμό ότι ήταν μέρος των κλεμμένων χαρτονομισμάτων. Οι Αστυνομικοί της Ασφάλειας ενέτειναν την έρευνα και αποφασίστηκε η πραγματοποίηση της επιχείρησης, όταν προέκυψε για έναν εκ των κατηγορουμένων η αγορά εισιτηρίου για το εξωτερικό.

Εκτός από τους δύο βασικούς υπόπτους, προσήχθησαν πολλοί συγγενείς τους και ανακρίθηκαν

Με εκσκαφτικά μηχανήματα, οι Αστυνομικοί όργωσαν τον προαύλιο χώρο του συνεργείου αυτοκινήτων (19/12) και εντόπισαν σε σάκο-λουκάνικο το ποσό των €500.000, σε χαρτονομίσματα των €50 και €100  κρυμμένα σε κρυμμένα σε ζαντολάστιχα και σε φρεάτιο. Στις έρευνες παρίσταται Εισαγγελέας ενώ ο χώρος φυλάσσεται από Αστυνομικές δυνάμεις.

Για την υπόθεση επίσημες ανακοινώσεις από την ΕΛΑΣ θα πραγματοποιηθούν (21/12-12.00) στο κτίριο της ΔΑ Καβάλας.