Καβάλα: Αστυνομική έρευνα σε αντιπροσωπεία ΙΧΕ- Σκάβουν για να εντοπίσουν €4,2 εκατ. από ληστεία

Αστυνομική επιχείρηση σε έρευνα ύστερα από πληροφορίες για κλοπιμαία ύψους €4.2 εκτ από χρηματοκιβώτιο εταιρείας σε ληστεία πριν σχεδόν ένα χρόνο.

Τον περασμένο Ιανουάριο (28/01), δύο άνδρες με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά τους με αποκριάτικες πρωσοπίδες του “Κώστα Καραμανλή” και του “Γιώργου Παπανδρέου” εισέβαλαν στο σπίτι ιδιοκτήτη εταιρείας security και υπό την απειλή όπλου και με την πρόφαση ότι έχουν απαγάγει την 5άχρονη κόρη του, τον οδήγησαν στις εγκαταστάσεις της εταιρείας του στον Αμυγδαλεώνα. Υπό την απειλή όπλων, ανάγκασαν τον επιχειρηματία να ανοίξει το χρηματοκιβώτιο, από το οποίο αφαίρεσαν το χρηματικό ποσό ύψους €4,2 εκτ. και διέφυγαν. Όπως είχε παραθέσει στην κατάθεσή του ο 43άχρονος είχε παραλάβει τα χρήματα από πελάτες του την Παρασκευή με σκοπό να τα καταθέσει στις τράπεζες τη Δευτέρα.

Σύμφωνα με πληροφορίες που παραθέτει το kavalapost.gr, η αστυνομική έρευνα τους δώδεκα μήνες, προσέφεραν στην προανακριτική έρευνα στοιχεία βάσει των οποίων το πρωί της Πέμπτης (19/12) πραγματοποίησαν την αιφνιδιαστική επιχείρηση στην αντιπροσωπεία αυτοκινήτων στα Αμισιανά της Καβάλας . Αστυνομικοί της ΟΠΚΕ και της Ασφάλειας , έχουν συλλάβει τον ιδιοκτήτη και άτομα που εξετάζονται.

Αποκλεισμένη παρέμεινε η ευρύτερη περιοχή

Οι Αστυνομικοί έχουν επιστρατεύσει στο πλαίσιο της έρευνας και εκσκαφτικό μηχάνημα έργων και σκάβουν στο προαύλιο της αντιπροσωπείας αυτοκινήτων- σύμφωνα με τις πληροφορίες που έχουν διαρρεύσει, καθώς φέρονται να αναζητούν τα χρήματα από τη ληστεία. Κατά την εκσκαφή, εντόπισαν στρατιωτικό λουκάνικο με περίπου €500.000, ενώ αναζητούν και τα υπόλοιπα χρήματα. Η έρευνα συνεχίζεται -και σήμερα Παρασκευή 20 Δεκεμβρίου 2019- καθώς λόγω του προχωρημένου της ώρας η έρευνα δεν ολοκληρώθηκε (19/12), ενώ κατά τη διάρκεια της νύχτας ο χώρος παρέμεινε αποκλεισμένος από από ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις.

___________________

* KAVALAPOST.GR