Εξάρχεια: Στάχτη (ξανά) το Χριστουγεννιάτικο δέντρο, το έκαψαν αντιεξουσιαστές στην πλατεία ΜΑΤ

Στην πλατεία έχουν μετακινηθεί δυνάμεις της ΕΛ.ΑΣ και διμοιρίες των ΜΑΤ

Ολημερίς το ανάβανε, το βράδυ.. το “φουντώναν “! Δεν βγάζει Χριστούγεννα το δένδρο που στόλισε ο Δήμος Αθηναίων εν όψει των εορτών. Για δεύτερο βράδυ (20/12-22.15) αντιεξουσιαστές σε καταδρομική εμπρηστική επίθεση προκάλεσαν φωτιά και από το Χριστουγεννιάτικο δέντρο έμεινε μόνο.. στάχτη!

Σε διαδικτυακό ιστότοπο διακίνησης ιδεών του αντιεξουσιαστικού χώρου οι διαχειριστές του, σχολιάζουν “Δηλαδή, πόσα δέντρα πρέπει να κοπούν χωρίς λόγο από τη μάνα γη για να καούν στην πλατεία; Καταγγέλλουμε”, και παραθέτουν βιντεοληπτικό υλικό από τον εμπρησμό  του δέντρου.

Είχε προηγηθεί ο εμπρησμός το βράδυ της Τετάρτης (18/12) σχεδόν οχτώ ώρες από την τοποθέτηση του και το στολισμό της πλατείας από υπαλλήλους του Δήμου Αθηναίων.  Το βράδυ της ίδιας ημέρα τα..”παιδιά της πλατείας ” προκάλεσαν δεύτερο εμπρησμό και κατέστρεψαν ολοσχερώς το Χριστουγεννιάτικο δέντρο, με το Δήμαρχο Αθηναίων Κώστα Μπακογιάννη να επιμένει και να το στήνει για δεύτερη φορά. Ωστόσο ούτε αυτό “έβγαλε” Χριστούγεννα καθώς οι αντιεξουσιαστές το πυρπόλησαν και έστησαν “χορό της φωτιάς” γύρω από το (πρωην) Χριστουγεννιάτικο δέντρο.