Κάτζα: Σε θρησκευτικό παραλήρημα, έγραψε το ακατάληπτο ιδιόχειρο σημείωμα, και προκάλεσε το θάνατό του

Απέφευγε τις κοινωνικότητες και αναζητούσε εσωτερική ένωση, μετά το διαζύγιο σταμάτησε να εργάζεται και αφιερώθηκε σε ασκητική απομόνωση

Σε κατάσταση προχωρημένης μουμιοποίησης τον εντόπισε ο πατέρας του νεκρό στο διαμέρισμα της πατρογονικής οικίας, στην οποία είχε αποσυρθεί μετά το διαζύγιό του, στην περιοχή της Κάτζας. Τα αίτια και τις συνθήκες θανάτου του 45άχρονος πολιτικού μηχανικού αναζητούν να εξιχνιάσουν οι Αστυνομικοί του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ζωής της Ασφάλειας Αττικής , καθώς η μακροσκοπική εικόνα στο χώρο του διαμερίσματος που εντοπίσθηκε νεκρός ο άνδρας, πάνω στον καναπέ  και τα ευρήματα που έχουν στη διάθεσή τους οι Αστυνομικοί της Ασφάλειας, δεν αποσαφηνίζουν τις συνθήκες θανάτου του 45άχρονου.

Ο 45άχρονος πολιτικός μηχανικός, είχε αποσυρθεί στο διαμέρισμα του πρώτου ορόφου στο τριώροφο οίκημα της Ηούς στην περιοχή της Κάτζας. Διέμενε απομονωμένος μετά το διαζύγιο με την πρώην σύζυγό του, είχε διακόψει την εργασία, χωρίς ιδιαίτερες επαφές και επικοινωνία με γείτονες και συγγενείς, ενώ είχε εκδηλώσει προβλήματα ψυχικής υγείας που τον ταλαιπωρούσαν.

Ο πατέρας του, τον αναζητούσε για ημέρες, χωρίς ανταπόκριση. Το βράδυ της Δευτέρας (27/04), αποφάσισε να καλέσει κλειδαρά να μπει στο διαμέρισμα του γιου του, καθώς ούτε τις ημέρες της Μεγάλης Εβδομάδας είχε εμφανή παρουσία. Μόλις άνοιξαν το διαμέρισμα η δυσοσμία, ήταν έντονη. Στον καναπέ, ξαπλωμένος ήταν νεκρός ο 45άχρονος σε κατάσταση μουμιοποίησης ενώ στο χώρο υπήρχε ένα τελετουργικό θανάτου .
Άμεσα ενημέρωσαν την Αστυνομία και στο χώρο κλήθηκε το Τμήμα Ανθρωποκτονιών της Ασφάλειας Αττικής, κλιμάκιο των Εγκληματολογικών Ερευνών και ιατροδικαστής. Από την εξερεύνηση στο χώρο, δεν εντοπίσθηκαν ίχνη παραβίασης, η πόρτα ήταν κλειδωμένη εσωτερικά, ενώ τα δωμάτια δεν εμφάνιζαν εικόνα έρευνας. Στο χώρο εντοπίσθηκε ένα ιδιόχειρο σημείωμα με ακατάληπτο ειρμό σκέψης και αναφορές σε “εσωτερική αυτογνωσία και επικοινωνία του σώματος που ενώνει” και θρησκευτικές του αναζητήσεις. Ο χώρος παρουσίαζε εικόνα κάποιας μορφής “τελετουργίας” ενδεχομένως από τον ίδιο το θανόντα,  όπως βίωνε την πραγματικότητα που είχε δημιουργήσει στις θολωμένες σκέψεις του μυαλού του.Ο χρόνος θανάτου του αποδίδεται περίπου έως πριν δύο εβδομάδες , ενδεχομένως και τη Μεγάλη Εβδομάδα.

Με τα ευρήματα και την αυτοψία να παραπέμπουν σε αυτοχειρία, ωστόσο κατά τη νεκροψία, προέκυψε ότι το θύμα να φέρει τραύματα από αιχμηρό αντικείμενο στα άκρα και αμυχές σε σημεία του σώματος του σε προγενέστερο χρόνο τα οποία είχαν εμφάνιση επούλωσης, καθώς και τραύμα στο κεφάλι, χωρίς να προσδιορίζεται ο τρόπος πρόκλησης αν δηλαδή ήταν ένα θανατηφόρο ατύχημα για τον 45άχρονο καθώς δεν μπορεί να αποκλειστεί και η εκδοχή της αυτοχειρίας  ως αιτία θανάτου. Κατά τη νεκροτομή στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία του Πανεπιστημίου Αθηνών, από την ιατροδικαστή Χαρά Σπηλιωτοπουλου, ελήφθησαν δείγματα και αναμένεται η ολοκλήρωση τοξικοϊστολογικών εξετάσεων ως προς τον προσδιορισμό της αιτίας θανάτου του 45άχρονου. Οι Αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής της Ασφάλειας Αττικής, λαμβάνουν καταθέσεις και αναμένουν το πόρισμα της ιατροδικαστικής έκθεσης , χωρίς προς ώρας να αποκλείεται κανένα ενδεχόμενο.