Κάτζα: Το πόρισμα του ιατροδικαστή θα προσδιορίσει τα αίτια και τις συνθήκες θανάτου του άνδρα που έφερε αμυχές αυτοτραυματισμού

Τα ευρήματα στο σπίτι του 45άχρονου πολιτικού μηχανικού, και οι απαντήσεις της ιατροδικαστικής εξέτασης

Είχε αποσυρθεί και διέμενε απομονωμένος μετά το διαζύγιο με την πρώην σύζυγό του στο ιδιόκτητο διαμέρισμα του 1ου ορόφου σε τριώροφη πατρογονική κατοικία, στην περιοχή της Κάτζας.

Ο πατέρας του, τον αναζητούσε για ημέρες, χωρίς ανταπόκριση. Κάλεσε το βράδυ (27/04) κλειδαρά άνοιξαν το διαμέρισμα και τον εντόπισαν νεκρό ξαπλωμένου στον καναπέ σε κατάσταση μουμιοποίησης. Ο χρόνος θανάτου του αποδίδεται περίπου πριν από δύο εβδομάδες ενδεχομένως και τη Μεγάλη Εβδομάδα. Άμεσα ενημέρωσαν και στο χώρο κλήθηκε η Ασφάλεια, κλιμάκιο των Εγκληματολογικών Ερευνών και ιατροδικαστής.

Στο χώρο δεν υπήρχαν ίχνη παραβίασης

Κατά την αυτοψία στο διαμέρισμα δεν εντοπίσθηκαν ίχνη παραβίασης, ενώ είχε αφήσει ιδιόχειρα σημειώματα με ακατάληπτο ειρμό σκέψης με αναφορές σε “εσωτερική αυτογνωσία και επικοινωνία του σώματος που ενώνει”  .  Με τα ευρήματα και την αυτοψία να παραπέμπουν σε αυτοχειρία, ωστόσο τα τραύματα στα άκρα από σουβλιά και οι αμυχές σε  σημεία του σώματος του, καθώς και το χτύπημα στο κεφάλι δεν δίνουν σαφείς απαντήσεις για τις συνθήκες θανάτου του 45άχρονου πολιτικού μηχανικού.

Τα τραύματα του 45άχρονου εξετάζονται από τον ιατροδικαστή

Αναμένεται η ολοκλήρωση της νεκροτομής στην ιατροδικαστική υπηρεσία Αθηνών και η αναγνώριση του κάθε τραύματος που φέρει το σώμα του 45άχρονου ώστε να προσδιορισθούν οι  συνθήκες και τα αίτια θανάτου.