Κατερίνη: Πρόστιμο €200 και Αυτόφωρο σε 80άχρονη γιατί πωλούσε.. ζόχια

Συνελήφθη γιατί πωλούσε .. χόρτα απο τον κήπο της, χωρίς άδεια μικροπωλητή και δικάζεται στο Αυτόφωρο, σε ηλικία 80ετων.

Η υπόθεση της 90άχρονης Ποντιας Σουζανα Ηλιοπούλου, η οποία προσήχθη στο ΑΤ Αμπελοκήπων Μενεμένης, στη Θεσσαλονίκη γιατί πωλούσε τερλίκια χωρίς άδεια μικροπωλητή, προκάλεσε παρέμβαση επιχειρηματιών και της Όλγας Γεροβασίλη. Ωστόσο μια ακόμα περίπτωση σύλληψης υπεργηρης γυναίκας, σε προγενέστερο χρόνο  έρχεται στη δημοσιότητα καθώς έλαβε κλήση σε δικάσιμο.

giagia_xorta1_0604

Τον περασμένο Μάρτιο, Αστυνομικοί μετά από καταγγελία συνέλαβαν την 80άχρονη Παρθένα Αλχαζίδου, καθώς σε χαμηλό αυτοσχέδιο πάγκο, επί της οδού 16ης Οκτωβρίου στην Κατερίνη, πωλούσε “ζοχιές” (χόρτα για σαλάτα που μάζεψε μόνη της) καθως δεν είχε άδεια υπαίθριου εμπορίου και πιστοποιητικό υγείας.

giagia_xorta3_0604

Ύστερα από ζυγιση, οι “ζοχιές” ήταν βάρους 6κιλων αξίας περίπου €5

Η υπέργηρη γυναίκα προσήχθη στο Τμήμα, της επιβλήθηκε πρόστιμο €200 και αφέθηκε ελεύθερη. Ωστόσο πριν  λίγες ημέρες, σύμφωνα με το pieria.tv η 80άχρονη, έλαβε  κλήση από την Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Κατερίνης, για τακτική δικάσιμο, στις 7 Ιουνίου 2019.

giagia_xorta2_0604

Με ενδιαφέρον αναμένεται η ευαισθησία που θα επιδείξουν και σε αυτή την περίπτωση οι Αρχές και οι πολιτικοί.