Κατερίνη: Drone εντόπισε στο βάρος της χαράδρας στα 120m το αυτοκίνητο

Κακώσεις σώματος και κεφαλής και ο θάνατός τους επήλθε ακαριαία, διακρίβωσε ο ιατροδικαστής που διενήργησε νεκροτομή στην 45άχονη μητέρα και την 17άχρονη κόρη της.

Τα πτώματα της 17άχρονης και 45άχρονης μητέρας της, εντοπίστηκαν στο βάθος της χαράδρας περίπου στα 120μέτρα βάρος, παραπλεύρως της παλαιάς Εθνικής Οδού Κατερίνης – Ελασσόνας, εξωτερικά του αυτοκινήτου με το οποίο είχαν φύγει από το σπίτι τους στην Κατερίνη. Το αυτοκίνητο είχε μετατραπεί σε άμορφη μάζα ενώ το κινητό τηλέφωνο της 45άχρονης εντοπίσθηκε μέσα στα νερά. Κλιμάκιο της Πυροσβεστικής και της 2ης  ΕΜΑΚ με συνδορμή της Αστυνομίας, επιχείρησαν στην ανάσυρση των πρωμάτων, με το στίγμα τους να εντοπίζεται από  drone.

Ολοκληρώθηκε η νεκροτομή
Σύμφωνα με πληροφορίες οι καθηγητές Ιατροδικαστικής του ΑΠΘ Λήδα Κοβάτση και Φώτιος Χατζηνικολάου διενήργησαν τη νεκροτομή στην Ιατροδικαστική του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ), στην 45άχρονη και την 17άχρονη κόρη της , και εντόπισαν  κακώσεις σώματος και κεφαλής με το θάνατό τους, όπως εκτιμούν επήλθε ακαριαία. Ενώ έχουν αποσταλλεί δείγματα για τοξικολογικό έλεγχο.

Το χρονικό της τραγωδίας

Ανημέρα της εξαφάνισης των δύο γυναικών (08/11), η 17άχρονη είχε τα γενέθλιά της. Ωστόσο όπως ανέφερε η γιαγιά της οικογένειας, από τις προηγούμενες ημέρες η 45άχρονη βρισκόταν σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση. Η εξαφάνιση τους δηλώθηκε το Σάββατο 9 Νοεμβρίου, από τον πατέρα της ανήλικης και σύζυγο της 45χρονης, ενώ είχε εκδοθεί αναγγελία Amber Alert  για την ανήλικη με τις έρευνες να είνα σε εξέλιξη.