Έβρος: Λαθρομετανάστες έβαλαν φωτιά σε σπίτι του πρώην Δημάρχου Διδυμοτείχου

Προκάλεσαν εμπρησμό στο σπίτι, μέσα στο χωριό Ρούσα στο Σουφλί Έβρου, όταν  άναψαν φωτιά για να ζεσταθούν.

Σπίτι ιδιοκτησίας του πρώην Δημάρχου Διδυμοτείχου, Χρήστου Τοκαμάνη, κατέστρεψαν ολοσχερώς με φωτιά που προκάλεσαν λαθρομετανάστες που εισέβαλλαν για να διακυκτερεύσουν (17/11) Οπως προέκυχε κατά την αυτοψία στη διαδικασία της αποκάθαρσης από την Πυροσβεστική, η σκεπή του οικήματος, είχε καταρρεύσει ενώ τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό του, υπήρχε έντονη βλάστηση. Διερχόμενοι λαθρομετανάστες, καθώς το οίκημα βρίσκεται παραπλεύρως του οδικού δικτύου, ένα περίπου χιλιόμετρο έξω από το χωριό στου πρόποδες του ορεινού όγκου Σουφλίου, λόγω της χαμηλής θερμοκρασίας, έβαλαν φωτιά σε ζωοτροφές αποθηκευμένες στο πρώτο επίπεδο της οικίας, με αποτελέσμα να παρει έκταση και να επεκταθεί.

Η φωτιά έγινε αντιληπτή από κάτοικο του χωριού και άμεσα ενημερώθηκε η Πυροσβεστική. Στο έργο κατάσβεσης της φωτιάς, επιεχείρησαν με δύο πυροσβεστικά οχήματα κλιμάκιο από το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Σουφλίου.

Το εγκαταλελειμένο οίκημα μαζί με ένα ακόμα που γειτνιάζει -το οποίο ανακαινίστηκε και είχε περιστασιακή χρήση- χρονολογούνται ότι χτίστηκαν πριν από το 1800, ήταν ιστορικά διατηρητέα της εποχής, με τους τότε ενοίκους τους να τα έχουν εγκαταλειψει καθώς μετακινήθηκαν για μόνιμη εγκατάσταση στην Τουρκία, και τον πρώην δήμαρχος Διδυμοτείχου Χρήστος Τοκαμάνης, πριν χρόνια, να προβαίνει σε εξαγορά τους.

Οι δράστες του εμπρησμού με την εκδήλωση της φωτιάς απομακρύνθηκαν